Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Τη βουλευτική του σύνταξη θα διεκδικήσει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης


«Επιστροφή» στην κεντρική πολιτική σκηνή, όχι όμως για πολιτικούς αλλά για καθαρά οικονομικούς λόγους, σχεδιάζει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη» ο εν αργία περιφερειάρχης ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση, για να του χορηγείται στο εξής η σύνταξη την οποία δικαιούται από τη μακρά θητεία του στο κοινοβούλιο. Ο κ. Ψωμιάδης έπαψε εδώ και τέσσερις μήνες να λαμβάνει την αποζημίωση από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λόγω της διοικητικής ποινής της αργίας που του επιβλήθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Όπως εξηγεί... στέλεχος της παράταξής του, «ο περιφερειάρχης έχει στεγνώσει οικονομικά και πλέον σκέφτεται πολύ σοβαρά να διεκδικήσει τη βουλευτική σύνταξη». Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν αργία περιφερειάρχης φέρεται αποφασισμένος να κινηθεί εντός των ημερών προς αυτήν την κατεύθυνση και μάλιστα σκοπεύει να διεκδικήσει αναδρομικά το σύνολο του ποσού, από τον περασμένο Ιούνιο που διεκόπη η καταβολή του μισθού του.
Υπενθυμίζεται ότι ο μισθός του περιφερειάρχη κυμαίνεται γύρω στα 6.000 ευρώ μηνιαίως, στα οποία προστίθενται και άλλες παροχές, όπως έξοδα παράστασης, οδοιπορικά, τηλεφωνικές ατέλειες κ.ά. Γύρω στα 4.500 ευρώ είναι η βουλευτική σύνταξη.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί στις 19 Οκτωβρίου. Εφόσον ο Άρειος Πάγος απορρίψει την ένσταση του κ. Ψωμιάδη, τότε ο εν αργία περιφερειάρχης θα εκπέσει οριστικά του αξιώματός του.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, απλήρωτοι από τον περασμένο Ιούνιο παραμένουν και οι ειδικοί σύμβουλοι τους οποίους διόρισε ο ίδιος αλλά και ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας Δημήτρης Λευκόπουλος. Χωρίς μισθό παραμένουν και οι πέντε ειδικοί επιστημονικοί σύμβουλοι τους οποίους προσέλαβε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. 
ΠΗΓΗ: thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια: