Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Άφησαν στην τύχη του το Ξενία

Η εικόνα που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις του Ξενία στο Παλιούρι Χαλκιδικής είναι τραγική.
Το κτήριο είναι ερειπωμένο, με σπασμένα κουφώματα, και λεηλατημένο από κάθε αντικείμενο που υπήρχε στο εσωτερικό του. Σκουπίδια, σπασμένα έπιπλα και κατεστραμμένες επιφάνειες, σύριγγες και κάθε είδους απορρίμματα «κοσμούν» πλέον τις εγκαταστάσεις του άλλοτε τουριστικού κέντρου...
στο νότιο άκρο της χερσονήσου της Κασσάνδρας.

Πρόσφατο παράδειγμα εγκατάλειψης ήταν η αποκάλυψη της αστυνομίας ότι στους χώρους του σπείρα αλλοδαπών «αποθήκευε» λουκουμάδες στις πλέον ανθυγιεινές συνθήκες, τους οποίους πουλούσαν στη συνέχεια στις παραλίες της περιοχής. Δεν είναι βεβαίως το μοναδικό περιστατικό παρανομίας, αφού στους χώρους «περισσεύουν» οι πεταγμένες σύριγγες από χρήστες ναρκωτικών. Επιπλέον, οι χώροι αποτελούν «εύκολη» λύση για την απόθεση σκουπιδιών και διάφορων άχρηστων αντικειμένων.


Το εσωτερικό του κτηρίου καταδεικνύει την πλήρη αδιαφορία της Πολιτείας για την περιουσία της, ενώ οι κατ’ επανάληψη εξαγγελίες για την αξιοποίηση της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ) παραμένουν στα συρτάρια, αφού δεν έχει βρεθεί ακόμη ο ενδεδειγμένος τρόπος. 

zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: