Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

«Ναι» στη χρήση ερωτικών βίντεο για θέματα επιμέλειας

Το οπτικοακουστικό υλικό με τις ερωτικές στιγμές των πρώην συζύγων που είναι καταγεγραμμένο σε DVD αποτελεί το … «κλειδί» που θ’ ανοίξει ή θα κλείσει την πόρτα επικοινωνίας του πατέρα με την 9χρονη κόρη του. Με απόφασή της, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έδωσε την άδεια για την προβολή του επίμαχου DVD, απ’ το περιεχόμενο του οποίου θα εξαρτηθεί εάν θα μπορεί ο πατέρας να βλέπει την κόρη του.
Η Αρχή, κάνοντας δεκτή αίτηση της μητέρας-τραπεζικής υπαλλήλου, επέτρεψε την προβολή του βιντεοσκοπημένου υλικού, παρότι....
κάτι τέτοιο είχε απορρίψει το Μονομελές Πρωτοδικείο, με το σκεπτικό ότι «περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν στην ερωτική ζωή των διαδίκων».

Σύμφωνα όμως με την απόφαση της Αρχής, η προσκόμιση του σχετικού DVD μπορεί να γίνει για τον σκοπό «της αναγνώρισης, άσκησης ή υπεράσπισης των δικαιωμάτων της ίδιας της μητέρας και του ανήλικου παιδιού τους», αφού προηγουμένως ωστόσο ενημερωθεί ο πρώην σύζυγος. Στην Αρχή προσέφυγε η μητέρα του 9χρονου κοριτσιού που έχει και την επιμέλειά του, η οποία κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της για «ιδιαίτερα αλλόκοτη σεξουαλική συμπεριφορά, σεξουαλική ψυχρότητα και αδιαφορία για το συζυγικό βίο». Υποστηρίζει, μάλιστα, πως αυτός «είχε κάποιας μορφής σεξουαλικής ανικανότητα, η οποία οφειλόταν σε κάποιο τραύμα από την παιδική του ηλικία. Όλη αυτή η κατάσταση τον έκανε ιδιαίτερα νευρικό και πολλές φορές την εξύβριζε».


Η συμπεριφορά αυτή του πρώην συζύγου της ήταν που έκανε τη μητέρα να υποστηρίζει πως «η επικοινωνία του εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή ψυχική ανάπτυξη του παιδιού».


Οι σεξουαλικές του διαστροφές έφτασαν στο σημείο, σύμφωνα με τη μητέρα, να μαγνητοσκοπεί τις ερωτικές τους στιγμές και να δίνει τις κασέτες στους φίλους του. Δεν δίστασε, μάλιστα, να της το παραδεχθεί και ο ίδιος λίγο πριν η ίδια ανακαλύψει την επίμαχη κασέτα μέσα στο σπίτι. Ανάμεσα σε DVD με εκδρομές και οικογενειακές στιγμές με τη νεογέννητη κόρη τους, βρέθηκε, όπως υποστηρίζει η μητέρα, η συγκεκριμένη κασέτα που βιντεοσκοπήθηκε εν αγνοία της και δείχνει πόσο επικίνδυνο είναι να έχει επαφή με το παιδί του. 

zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: