Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ες σάρκαν μίαν Alpha Bank - Eurobank

Καταιγιστικές είναι, πλέον, οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, καθώς οι μέτοχοι, υπό τον φόβο της ένταξης στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Ρευστότητας, διαβλέπουν ότι είναι μονόδρομος οι συγχωνεύσεις μέσω και διεθνών συμμαχιών.

Και η πρώτη βόμβα που σκάει στις εγχώριες τράπεζες ακούει στο deal Alpha Bank - Eurobank, με μεγαλύτερο μέτοχο το fund του Κατάρ, το οποίο μάλιστα εκτιμάται ότι θα εισφέρει περί τα 2 δισκετομμύρια ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου που.... θα πραγματοποιηθεί σχετικά.

Το fund του Κατάρ ήδη συμμετέχει με περίπου 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank και στο νέο σχήμα, κατά πληροφορίες, εκτελεστικός πρόεδρος θα αναλάβει ο νυν πρόεδρος της Alpha Bank κ. Γιάννης Κωστόπουλος. Ο δε όμιλος Λάτση λέγεται ότι θα συμμετέχει με ποσοστό της τάξης του 20% στο νέο σχήμα.

Οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις την Δευτέρα.

Η νέα τράπεζα που θα δημιουργηθεί θα είναι η μεγαλύτερη στην Νοτιοανατολική Ευρώπη με 150 δισεκατομμύρια ενεργητικό, 80 δισεκατομμύρια καταθέσεις, 8 εκατ. πελάτες και 2.000 καταστήματα σε 10 χώρες.

Κορυφαία πηγή του οικονομικού επιτελείου που κλήθηκε από το protothema.gr να σχολιάσει τις εξελίξεις ανέφερε με νόημα "πριν υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις, δεν μπορεί να υπάρξει σχολιασμός από την κυβέρνηση".
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: