Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Δ.ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ Κ.ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


Επιστολή στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο έστειλε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ν. Καλλικράτειας.

Στην επιστολή του, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης επισημαίνει τις αρνητικές συνέπειες που έχει η μη λειτουργία....
του Κέντρου Υγείας Ν. Καλλικράτειας για την περιοχή «ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Προποντίδας ο πληθυσμός ανέρχεται στις 200.000 κατοίκους πλέον των χιλιάδων περαστικών - επισκεπτών».

«Είναι αδιανόητο», τονίζει ο κ. Ψωμιάδης, «το Κέντρο να είναι έτοιμο προς παραλαβή και η πολιτεία να μην προβαίνει στη στελέχωσή του, έστω τη στοιχειώδη αν και διεκδικούμε την πλήρη λειτουργία του με 30 γιατρούς και 70 άτομα προσωπικό όπως προβλέπει ο οργανισμός του.»


Με την επιστολή του, ο Δ. Ψωμιάδης ζητά από τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει άμεσα ώστε να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Νέας Καλλικράτειας, καθώς δεν μπορεί να εκτίθενται διαρκώς σε κίνδυνο ζωής κάτοικοι και παραθεριστές.

Η επιστολή

« Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 8

Γνωρίζετε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το Κέντρο Υγείας Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, καθώς και τις αρνητικές συνέπειες που έχει η μη λειτουργία του για την περιοχή. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Προποντίδας ο πληθυσμός ανέρχεται στις 200.000 κατοίκους πλέον των χιλιάδων περαστικών - επισκεπτών, το πρόβλημα οξύνεται.

Είναι αδιανόητο το Κέντρο να είναι έτοιμο προς παραλαβή και η πολιτεία να μην προβαίνει στη στελέχωσή του, έστω τη στοιχειώδη αν και διεκδικούμε την πλήρη λειτουργία του με 30 γιατρούς και 70 άτομα προσωπικό όπως προβλέπει ο οργανισμός του.  


Πέραν του Κέντρου Υγείας, στοιχειωδώς λειτουργούν με έναν ή δύο γιατρούς τα περιφερειακά ιατρεία των κοινοτήτων Νέας Τενέδου, Νέων Πλαγίων, Σημάντρων και Νέων Συλλάτων. Όταν ο ίδιος ο δήμαρχος Προποντίδας καταγγέλλει δραματική κατάσταση των υπηρεσιών υγείας, είναι αδιανόητο το Υπουργείο να κωφεύει.

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να παρέμβετε άμεσα για να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Νέας Καλλικράτειας, καθώς δεν μπορεί να εκτίθενται διαρκώς σε κίνδυνο ζωής κάτοικοι και παραθεριστές. Είναι απαράδεκτο να αδιαφορεί ένα Υπουργείο για τις τοπικές κοινωνίες και να εγκαταλείπει απροκάλυπτα την περιφέρεια. Δώστε λύση άμεσα. Όχι άλλη κοροϊδία, όχι άλλη απαξίωση"
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: