Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


Τον Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Wolfgang Hoelscher-Obermaier δέχθηκε σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011 ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος, στο γραφείο του στον Πολύγυρο, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.
Κατά τη διάρκεια της ωριαίας συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα συνεργασίας σε ζητήματα αυτοδιοίκησης, πολιτισμού, τουρισμού και εμπορίου.
Τον Γερμανό  Πρόξενο ενημέρωσαν για τον.....
τουρισμό και την εμπορική δραστηριότητα στη Χαλκιδική οι Πρόεδροι της ένωσης Ξενοδοχείων και του Επιμελητηρίου αντίστοιχα κύριοι Γρ. Τάσιος και Γ. Γκιλής οι οποίοι συμμετείχαν στη συνάντηση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης καλωσορίζοντας το Γερμανό επιτετραμμένο στη Χαλκιδική  αναφέρθηκε  στο ζήτημα της οικονομικής κρίσης και των δυσμενών επιπτώσεων στις επενδύσεις και στην ανάπτυξη.  Έκανε ιδιαίτερη μνεία στις δυνατότητες συνεργασίας της Π.Ε. Χαλκιδικής με περιοχές της Γερμανίας, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, και ζήτησε στήριξη για την προσέλκυση επενδύσεων. «Προτεραιότητα για εμάς παραμένει η προσέλκυση τουριστών από τη φίλη Γερμανία. Συνδετικός μας κρίκος οι Έλληνες που ζουν και δημιουργούν εκεί», τόνισε ο κ. Ι. Γιώργος.
Από την πλευρά του ο κ Wolfgang Hoelscher-Obermaier άκουσε με ενδιαφέρον τα ζητήματα που απασχολούν τη Χαλκιδική και διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι στο επικείμενο Γερμανοελληνικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Περιφέρεια – Δήμος – Πολίτης» θα εξεταστούν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που του τέθηκαν σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: