Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Αποσύρονται οι κατηγορίες κατά του Στρος Καν...

Την παύση των διώξεων σε βάρος του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ , Ντομινίκ Στρος Καν, θα ζητήσει την Τρίτη ο αρμόδιος εισαγγελέας, σύμφωνα με δημοσίευμά της New York Post.
Επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στον εισαγγελέα Σάιρους Βανς, η εφημερίδα αναφέρει πως ο κ. Βανς ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση για άρση των κατηγοριών και ....επισημαίνει πως τέτοιες προτάσεις από την εισαγγελία γίνονται εν γένει αμέσως δεκτές από τους δικαστές. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, ο Ντομινίκ Στρος-Καν θα αφεθεί ελεύθερος και θα μπορεί να επιστρέψει άμεσα στη Γαλλία.
Σύμφωνα πάντα με τη New York Post, ο εισαγγελέας θα αναφέρει στην πρότασή του πως οι κατηγορίες σε βάρος του Στρος Καν δεν...

 είναι δυνατό να αποδειχθούν «πέραν πάσης εύλογης αμφιβολίας».
Επίσης στην πρότασή του ο εισαγγελέας θα αναφέρει όλες τις λεπτομέρειες της έρευνας που διεξάγεται εδώ και τέσσερις μήνες και μπορεί να προκύψουν νέα στοιχεία, τα οποία να θέτουν εν αμφιβόλω την αξιοπιστία της καμαριέρας Ναφισάτου Ντιάλο.
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο δικηγόρος της, Κένεθ Τόμσον, δήλωσε στους New York Times ότι περιμένει πως θα παύσουν οι διώξεις σε βάρος του Στρος Καν. 
http://press-gr.blogspot.com/2011/08/blog-post_6537.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: