Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΔΑΣΚΑΛΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Αλλαγή σκυτάλης σήμανε χθες στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, μετά την απόφαση του επί εντεκαετία προέδρου της Συνομοσπονδίας Σπύρου Παπασπύρου να παραιτηθεί. Τα ηνία της προεδρίας ανέλαβε ο εκπαιδευτικός Κώστας Τσικρικάς που κατείχε τη θέση του πρώτου αντιπροέδρου από τον Ιανουάριο του 2011.
Διανύοντας την έκτη δεκαετία της ζωής του, ο κ. Τσικρικάς υπήρξε δάσκαλος σε διάφορα σχολεία της χώρας. Οσοι τον γνωρίζουν, μιλούν για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων ο οποίος ξεκίνησε.... τη συνδικαλιστική του δράση από τη δεκαετία του '70. Υπήρξε μέλος και πρόεδρος σε συλλόγους δασκάλων, έχει διατελέσει γραμματέας της ΠΑΣΚ Δασκάλων και Νηπιαγωγών ενώ επί σειρά ετών, στο διάστημα 1992-2007, ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης».
Θεωρείται ότι γνωρίζει ιδιαίτερα τα μισθολογικά θέματα και για τον λόγο αυτόν στελέχη του Δημοσίου δεν αποκλείουν να αποδειχθεί «σκληρός διαπραγματευτής» ενόψει της κατάρτισης του ενιαίου μισθολογίου. Δεν είναι τυχαίο πως αμέσως μετά την εκλογή του μίλησε για τις περικοπές που έχουν υποστεί οι δημόσιοι υπάλληλοι και για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με αφετηρία τη διοργάνωση μεγάλου συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα ίδια στελέχη, «αχίλλειος πτέρνα» του νέου προέδρου μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός πως δεν διαθέτει τις ικανότητες πολιτικής διπλωματίας των προκατόχων του.
Πάντως η επιλογή του νέου προέδρου της ΑΔΕΔΥ έχει προκαλέσει σοβαρές τριβές μεταξύ των προσκείμενων στο κυβερνών κόμμα συνδικαλιστών. Ηδη από χθες καταγράφηκε η έντονη διαφωνία της δεύτερης σε δύναμη συνδικαλιστικής οργάνωσης της ΠΑΣΚΕ, αυτής των εργαζομένων στους δήμους.
Oι ενστάσεις τους εντοπίζονται στο γεγονός πως η ανάδειξη του κ. Τσικρικά δεν έγινε από την πανελλαδική αντιπροσωπεία της ΠΑΣΚ Δημοσίων Υπαλλήλων που αριθμεί 110 μέλη, κατά παράβαση του καταστατικού, αλλά από την 20μελή γραμματεία της παράταξης.
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4651636

Δεν υπάρχουν σχόλια: