Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Συνάντηση Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων


Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου, αλλά και οι πρωτοβουλίες του ΥΠΑΑΤ για την επίλυσή τους.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUH9xY07YwKONkIrbdQ529F4T5iuRU3CfVWLvq2ZjVLly3URzUxHV-pSYzUsDBYy85n-kSVqAKlMWT10DKtyAPKxGE718lByzNgzD9Q2dZfiTu9svKVAA2G1zfhlQGCE7L2oxPFB23FnI/s1600/%25CE%2594%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25B2%25CE%25B5%25CE%25BB%25CE%25AD%25CE%25B3%25CE%25BA%25CE%25B1%25CF%2582.jpg
Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων μεταξύ άλλων έθεσαν ζητήματα που αφορούν την απλούστευση των διαδικασιών για την έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, το κόστος των ζωοτροφών, τη χορήγηση άτοκου δανείου για την αγορά ζωοτροφών, τη συγχώνευση του ΕΛΟΓΑΚ με άλλους οργανισμούς του ΥΠΑΑΤ.
Ο Υφυπουργός ενημέρωσε....
τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων για τις λύσεις που προωθεί το ΥΠΑΑΤ, καθώς και για τα θέματα που αφορούν τον κλάδο.
«Το νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία είναι έτοιμο και περιμένουμε να δοθεί το «πράσινο» φως, ώστε σύντομα να παρουσιαστεί. Με το νομοσχέδιο απλοποιούνται οι διαδικασίες για την έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των κτηνοτροφικών μονάδων και επιταχύνεται ο χρόνος έκδοσής τους» δήλωσε ο Υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας.
Όσον αφορά στο κόστος των ζωοτροφών, ο Υφυπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων ότι στο νέο νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ για την Πολιτική Γης προβλέπεται ότι θα δοθούν εκτάσεις του Υπουργείου και σε κτηνοτρόφους, με σκοπό τη μείωση του κόστους. Επιπλέον, σημείωσε ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε οι ζωοτροφές να ενταχθούν σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, που θα προβλέπεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θα ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση του αγροτικού και κτηνοτροφικού κλάδου, ύψους 150 εκατ. ευρώ, μέσω του επενδυτικού νόμου και άλλων ειδικών προγραμμάτων.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στη συγχώνευση του ΕΛΟΓΑΚ με τους υπόλοιπους οργανισμούς του ΥΠΑΑΤ (ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΟΓΕΕΚΑ – ΔΗΜΗΤΡΑ) ο Υφυπουργός υπογράμμισε: «Θεωρούμε θέμα ύψιστης σημασίας την εξυπηρέτηση του γεωργού και του κτηνοτρόφου. Με την ενοποίηση των παραπάνω οργανισμών σε έναν ενιαίο φορέα σχεδιάζουμε την ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τον αγρότη, ώστε η γεωργία μας να κάνει το νέο άλμα που όλοι μας επιθυμούμε».





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υφυπουργέ κ. ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ
Όπως γνωρίζεται υπάρχει και η ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ στην περιφέρειά σας , με πολλά χρονίζοντα προβλήματα.
Επίσης γνωρίζεται ότι η κύρια ενασχόληση των κατοίκων της , είναι η γεωργία και κτηνοτροφία.
Καταλαβαίνετε ότι δεν μας χρειάζονται ούτε μαρίνες και ούτε αλιευτικά καταφύγια.
Εμείς χρειαζόμαστε:
1.Την ασφαλτόστρωση 3km και μερικά τεχνικά που απέμειναν να γίνουν, για να ολοκληρωθεί ο αγροτικός δρόμος ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ-ΛΙΒΑΔΙ(περιοχή Γαλάτιστας).
2.Την κατασκευή του δρόμου ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ-ΔΟΥΜΠΙΩΝ. Ένα έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ (του «δικού» σας Υπουργείου).
Τα παραπάνω έργα εμείς τα θεωρούμε ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ και θα ανακουφίσουν τους γεωργοκτηνοτρόφους μας τα μέγιστα.
Βέβαια υπάρχουν και άλλα προβλήματα, τα οποία σε μία επίσκεψή σας στο τόπο μας θα σας τα αναφέρουμε.
Κι εδώ «χαριτολογώντας» θα δούμε τι πουλιά πιάνετε! ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ έστω και την αρνητική σας απάντηση.