Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Προσλαμβανονται 4000 πυροσβεστες πενταετους υποχρεωσης


Εκδόθηκε η προκήρυξη του Πυροσβεστικού Σώματος σύμφωνα με την οποία θα καλυφθούν 4.000 θέσεις πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης με διαγωνισμό. Από το σύνολο των θέσεων, οι 600 θα καλυφθούν από ιδιώτες και οι υπόλοιπες 3.400 θέσεις από άτομα με την ιδιότητα του εποχικού πυροσβέστη με το σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων (μορίων).

Οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης θα απασχοληθούν με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, για πενταετή θητεία με δυνατότητα ανανέωσης. Το 60% των θέσεων που προκηρύσσονται θα καλυφθεί από υποψήφιους οι οποίοι κατέχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης ....>>>
αυτοκινήτου Γ κατηγορίας και άνω.

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις των ιδιωτών θα πρέπει να διαθέτουν τα ακόλουθα προσόντα: α) να είναι Ελληνες πολίτες. Για όσους έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, πρέπει να έχει παρέλθει τουλάχιστον ένα έτος από την απόκτησή της, β) να έχουν συμπληρώσει το 19 έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 29ο, γ) να διαθέτουν τελικό τίτλο σπουδών οποιουδήποτε τύπου λυκείου, δ) να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως ικανοί κατηγορίας Ι1 (κατά προτίμηση στις Ειδικές Δυνάμεις ή στην προεδρική φρουρά ή ως έφεδροι αξιωματικοί) ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές και να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό, να μην έχουν αποβληθεί ή απολυθεί από τις Ενοπλες δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και δημόσια υπηρεσία για λόγους πειθαρχίας ή υγείας, ε) να έχουν ανάστημα οι άνδρες τουλάχιστον 1,70 μέτρα και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,65 μέτρα, στ) να έχουν σωματική ικανότητα και υγεία ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του έργου του πυροσβέστη σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την κατάταξη στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και ζ) να έχουν υπακοή στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην πατρίδα και τη δημοκρατία.

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις που θα καλυφθούν από πρώην εποχικούς πυροσβέστες θα πρέπει: α) να μην έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους, β) να είχαν την ιδιότητα του εποχικού πυροσβέστη κατά τις αντιπυρικές περιόδους από το 2008 έως και το 2010 ή να είχαν την ιδιότητα του εποχικού πυροσβέστη σε μία από τις αντιπυρικές περιόδους από το 2008 έως το 2010 και επιπλέον σε πέντε αντιπυρικές περιόδους από το 2000 έως και το 2007. Το ανώτατο όριο ηλικίας αυξάνεται μέχρι και το 56ο έτος εφόσον για κάθε δύο επιπλέον έτη ηλικίας οι υποψήφιοι έχουν εργαστεί σε επιπλέον μία αντιπυρική περίοδο πέραν των παραπάνω, γ) να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις (ισχύει ότι και για τους ιδιότητες, δ) να έχουν υπακοή στο Σύνταγμα όπως και οι ιδιώτες, ε) να διαθέτουν απολυτήριο τίτλο τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Ολες οι απαραίτητες πληροφορίες αναφέρονται στην προκήρυξη η οποία δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.fireservise.gr. Η υποβολή των αιτήσεων αρχίζει αύριο και λήγει στις 23 Σεπτεμβρίου (μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες).

Δεν υπάρχουν σχόλια: