Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ;

Ούτε ευρώ δεν θα χάσουν τελωνειακοί και εφοριακοί από τις αλλαγές στο νέο μισθολόγιο, σύμφωνα με τα όσα τους υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Π. Οικονόμου.
Η ξαφνική αναστολή των κινητοποιήσεων από τις συγκεκριμένες ομοσπονδίες προκάλεσε απορία.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό σήμερα, άλλα προβλέπονται επισήμως και άλλα λέγονται… ανεπισήμως. Οι συνδικαλιστές που συνομίλησαν με τον αναπληρωτή υπουργό, υποστηρίζουν ότι ο ίδιος δεσμεύτηκε....«να αντισταθμίσει τις απώλειες από την περικοπή των επιδομάτων με αύξηση μισθού», όπως αναφέρουν τα Νέα!


Η πρόταση αυτή ακούγεται σουρεάλ, αφού υποτίθεται ότι το ενιαίο μισθολόγιο έχει στόχο την μείωση της μισθολογικής δαπάνης στο σύνολο του Δημοσίου.
Μετά τις αποκαλύψεις αυτές, είναι να διερωτάται κανείς: υπάρχουν και άλλες κατηγορίες που θα «εξαιρεθούν» με αυτόν τον τρόπο;



Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει με ποια αιτιολογία, την ώρα που μπαίνει χοντρό «μαχαίρι» στους μισθούς κάποιων ομάδων, κάποιες άλλες δέχονται αυξήσεις!!!


Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται δείτε το παράδειγμα:Αν κάποιος εφοριακός έπαιρνε μισθό 1500 ευρώ και με τα επιδόματα έφτανε τα 2500 ευρώ, τώρα θα παίρνει 1700 (λόγω της ενσωμάτωσης των μειωμένων επιδομάτων) και τα υπόλοιπα 800 θα μπαίνουν σε ξεχωριστό «κουτάκι» με την αιτιολογία «προσωπική διαφορά»!!!


Αν ισχύει αυτό που υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές, πρόκειται για προκλητική κίνηση, την ώρα που δεν έχει μπει καν σε εφαρμογή το νέο μισθολόγιο… 
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: