Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ο Κ. ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 4ΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Με πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ,. Ανδρέου Λοβέρδου τοποθετήθηκε Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Μακεδονίας και Θράκης ο μέχρι πρότινος Διοικητής του Γ.Ν.Σ Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, ιατρός Δρ.  Κωνσταντίνος Τσιτουρίδης. Ο νέος Διοικητής μάχιμος γιατρός τής Δημόσιας Υγείας και γνώστης του Εθνικού Συστήματος Υγείας αναλαμβάνει θέση ευθύνης σε μια περίοδο που η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιχειρεί σημαντικές τομές με στόχο.... την άσκοπη περιστολή δαπανών, τητ αρτιότερη οργάνωση αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ο Δρ. Κωνσταντίνος Τσιτουρίδης γεννήθηκε το 1958 στο Κιλκίς. Είναι απόφοιτος του 30ου Δημοτικού Σχολείου Θεσ/νίκης και του Α’ Γυμνασίου Αρρένων της ίδιας πόλης.
Σπούδασε Ιατρική στη Ρώμη και πήρε ειδικότητα Ακτινοδιαγνώστη στο Ακτινολογικό εργαστήριο του Α.Π.Θ., στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Έκανα Διδακτορική Διατριβή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Γνωρίζει δύο ξένες γλώσσες: Αγγλικά και Ιταλικά.
Εργάστηκε:
·         1987 έως 1988 ως Γενικός Ιατρός στο Ι.Κ.Α. Θεσ/νίκης.
·         1988 έως 1992 στο ΑΧΕΠΑ ως ειδικευόμενος.
·         1992 έως 1993 ως Αγροτικός Ιατρός στο Υ.Σ. Νέας Χαλκηδόνας και στο Κ.Υ. Κουφαλίων.
·         1994 έως 1996 στο Κέντρο Υπερήχων του Ι.Κ.Α. Θεσ/νίκης.
·         1996 έως σήμερα ως ειδικός Ακτινοδιαγνώστης Επιμ. Α’ στο Αντινολογικό τμήμα του Γ.Ν.Θ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ».
·         2010  Διοικητής στο Γ.Ν.Θ. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».
Διετέλεσε:
·         1999 έως 2001 πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν.Θ. «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», ενώ έως σήμερα είμαι μέλος του Δ.Σ.
·         Μέλος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας στο Γ.Ν.Θ. «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» και αιρετό μέλος του Δ.Σ. στο παραπάνω νοσοκομείο όπως επίσης και του Επιστημονικού Συμβουλίου.
·         Αιρετό μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσ/νίκης (Ε.Ν.Ι.Θ.) από το 2000 και από το 2005 είμαι μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσ/νίκης.
Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής και της Πανελλήνιας Ακτινολογικής Εταιρίας. Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει κάνει 8 επιστημονικές Μετεκπαιδεύσεις, 12 συμμετοχές ως Εκπαιδευτής σε Ιατρικού περιεχομένου Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες, 101 συμμετοχές σε Συνέδρια και Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα, έχω κάνει 28 επιστημονικές Δημοσιεύσεις και έχω προβεί σε 44 επιστημονικές Ανακοινώσεις.
Είναι παντρεμένος με την Αρβανίτη Μαιρούλα που υπηρετεί στο Γ.Ν.Θ. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» Θεσ/νίκης από το 1991 ως διευθύντρια  Ακτινοδιαγνωστικής. Έχει μια κόρη που φοιτεί στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: