Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΔΟΕ: Θα τους αφήσουν να τσακίσουν πολιτικούς απατεώνες;

Το Στίγμα: έφτασε η ώρα των "υπερ άνω όλων".
Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», τριάντα πολιτικά πρόσωπα, κυρίως πρώην και νυν βουλευτές, αλλά και πρώην υπουργοί βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για παράνομο πλουτισμό και άλλα οικονομικά εγκλήματα.
Οι έρευνες του ΣΔΟΕ επικεντρώνονται στο να διαπιστωθεί αν τα δηλωθέντα εισοδήματα των ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων καλύπτουν την αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν. Βρίσκονται μάλιστα, σε προχωρημένο στάδιο, καθώς ήδη διενεργούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων από τις φορολογικές δηλώσεις και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα την τελευταία δεκαετία.
Ταυτόχρονα έχουν ανοιχτεί δεκάδες τραπεζικοί λογαριασμοί των ελεγχομένων και συσχετίζονται τα ποσά και οι κινήσεις των λογαριασμών αυτών.
Περιττό να αναφερθεί ότι το να φέρουν αποτέλεσμα οι έρευνες είναι κρίσιμης σημασίας τόσο ουσιαστικά όσο κι επικοινωνιακά για την κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. Ιδιαίτερα μετά τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σήμερα και θέλουν να μην είναι και τόσο απλό το ζήτημα στην Ελβετία από όπου αναμένονται 4-6 δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα από τη φορολόγηση των… φυγαδευθέντων κεφαλαίων, απαιτείται μια συμβολική νίκη.
Το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να δείξει πραγματική πρόθεση για κάθαρση, καθώς επίσης και να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι κανείς δεν μπορεί να κρύψει έσοδα όπως τον παλιό καλό καιρό. Είναι όμως κρίσιμο και για να πληγεί ο αφόρητος λαϊκισμός που επικρατεί στη Ελλάδα, αφού ακόμα και την πιο δύσκολη στιγμή για την πατρίδα, μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου συνεχίζει να χαϊδεύει τα αυτικά των πολιτών με σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου και την άνοδο στην εξουσία. Προφανώς ισχύει το «μετά βλέπουμε»…
Βέβαια, έχουν ήδη γίνει οι προκαταρκτικές κινήσεις για να ακούσουμε τα συνηθισμένα σε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής. Ότι παρέλαβαν «καμμένη γη» και ότι τα πράγματα ήταν χειρότερα από όσο τους έλεγαν… Δυστυχώς όμως για εμάς, στη φάση που βρισκόμαστε λάθη δεν συγχωρούνται από κανέναν. Και όπως αναφέραμε σε πρόσφατη ανάρτηση, πλέον άπαντες γνωρίζουν, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ότι το πραγματικό ζητούμενο δεν είναι το να βγει το πρόγραμμα των περικοπών.
Έτσι κι αλλιώς από τη στιγμή που έκλεισαν οι κρουνοί της δανειοδότησης και μισθό 5.000 ευρώ να τάξουν στον καθένα μας, το ίδιο κάνει. Απλώς τα λεφτά δεν υπάρχουν και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να μας τα δώσει. Το ζητούμενο είναι για την Ελλάδα να είναι παρούσα όταν έρθει η στιγμή να εκδηλωθεί η πολιτική παρέμβαση. Και φαίνεται να είναι κοντά.
Δεν μας κάνει εντύπωση ότι η Μέρκελ, παρά το φαινομενικά αυστηρό ύφος, επαναλαμβάνει σχεδόν παρακαλώντας κάθε μέρα «τηρήστε τις δεσμεύσεις, κάντε τις προσαρμογές»; Δεν μας κάνει εντύπωση που ο Σόιμπλε, ενώ ξιφουλκούσε εναντίον της αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έκανε πλέον 180 μοίρες στροφή και προσπαθεί να τα δικαιολογήσει στο εσωτερικό της Γερμανίας;
Όλοι ψάχνουν τον καταλληλότερο τρόπο να «σερβίρουν» τις αποφάσεις που πιθανότατα ήδη έχουν ληφθεί στο εσωτερικό τους ακροατήριο. Και θυμίζοντάς μας συνεχώς τις υποχρεώσεις μας, είναι σα να μας λένε «μην κάνετε κανένα αστείο τώρα που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία… λίγο υπομονή». Τόση ταλαιπωρία που υποστήκαμε όλοι δεν θα αλάξει τίποτε να περιμένουμε για ενάμιση μήνα ακόμη. Ωστόσο, εάν και τότε δεν υπάρξει κάτι χειροπιαστό, θα έχει έρθει όντως η ώρα να τεθεί σοβαρά το θέμα των εναλλακτικών για την Ελλάδα, όσο οδυνηρών κι αν είναι. Τότε πλάκα θα έχει να δούμε την κυβέρνηση να λέει «ως εδώ» στην τρόικα και την αντιπολίτευση να την κατηγορεί ότι βγάζει τη χώρα από το ευρώ!

Πηγή:http://www.defence-point.gr/news/?p=57570

Δεν υπάρχουν σχόλια: