Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Πρεμιέρα... αξιωματικής διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο η πρόβα τζενεράλε για το κινηματικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα να συμμετέχει στις διαμαρτυρίες
Το Στίγμα:  Οι μπαχαλάκηδες με τις ντουντούκες !!
Πρόβα τζενεράλε ενόψει των μεγάλων κινητοποιήσεων που θα γίνουν στην Αθήνα για τα νέα μέτρα ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου τον τόνο θα δώσει ο πρόεδρος του κόμματος ο οποίος το Σάββατο θα βρεθεί στο πλευρό των διαδηλωτών.Η Κουμουνδούρου επενδύει πολλά το επόμενο δεκαπενθήμερο στη ΔΕΘ καθώς, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, αποτελεί αφετηρία της σφοδρής μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση, η οποία και θα κορυφωθεί τις ημέρες ψήφισης των νέων μέτρων στη Βουλή, ενώ δίνει την ευκαιρία στον κ. Τσίπρα να παρουσιάσει τις θέσεις του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τόσο το κινηματικό σκέλος, όπως ονομάζουν στην Κουμουνδούρου τη στήριξη στις διαδηλώσεις και τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των ομάδων που θίγονται από τα μέτρα, όσο και το πολιτικό είναι εξίσου σημαντικά στην ατζέντα του κόμματος, που εργάζεται πυρετωδώς και για τα δύο.
Τις προηγούμενες ημέρες συνδικαλιστικά στελέχη που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ απέστειλαν επιστολές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις καλώντας σε πανελλαδικές, πανεργατικές κινητοποιήσεις και απεργίες τις ημέρες που θα ψηφίζονται στη Βουλή τα νέα μέτρα. Οπως εκτιμούν στελέχη του κόμματος, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να φέρει το νέο πακέτο μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, πιθανότατα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, γι' αυτό στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται για ένα ιδιαίτερα καυτό φθινόπωρο. «Εμείς θα σταθούμε στο πλάι οποιουδήποτε θίγεται από τα μέτρα και στο πλάι του κόσμου που θα βγει στους δρόμους», λέει χαρακτηριστικά στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Για τις κινητοποιήσεις και τη μετωπική με την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε σε συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής» πως «αυτό που πρωτίστως μας ενδιαφέρει είναι να αποτραπεί η εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου. Και θα δώσουμε γι' αυτό όλες μας τις δυνάμεις, και στη Βουλή και έξω από αυτήν, μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία».

ΣΤΙΓΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Τόσο στην ομιλία του στο Βελλίδειο όσο και στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ο κ. Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία - όπως λέει χαρακτηριστικά ηγετικό στέλεχος του κόμματος - να συμπληρώσει την εικόνα του «κινηματικού ΣΥΡΙΖΑ» με αυτή του «έτοιμου-να-κυβερνήσει-ΣΥΡΙΖΑ».
Αναφερόμενος στον κεντρικό πυρήνα του προγράμματος, στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι θα διέπεται από την αρχή πως «η Ελλάδα δεν βρίσκεται εκεί που βρίσκεται εξαιτίας των διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας της, αλλά κυρίως εξαιτίας της τρομακτικής ύφεσης που προκλήθηκε τα δυόμισι τελευταία χρόνια». Υπογράμμισε επίσης πως «η λύση είναι να πετάξουμε από πάνω μας τα Μνημόνια και την τρόικα και να διαπραγματευτούμε σε ισότιμη βάση με τους εταίρους μας».

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ. Εντός της εβδομάδος αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του πώς η Ελλάδα έφτασε στο Μνημόνιο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητούν διερεύνηση από το 2000 και την περίοδο κατά την οποία η χώρα εντάχθηκε στην ΟΝΕ, ενώ θα θέτουν ζητήματα όπως η ισοτιμία ευρώ - δραχμής.
 Πηγή:http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4749193

Δεν υπάρχουν σχόλια: