Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Οι "36" πρώην υπουργοί, βουλευτές και στελέχη που ψάχνει το ΣΔΟΕ..

Το Στίγμα : Ποιοι θα είναι οι τυχεροί;
Τρεις υπουργοί Άμυνας, οι Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και Γιάννος Παπαντωνίου, ο Ευάγγελος Μειμαράκης και ένας υφυπουργός ο Δ.Αποστολάκης, ελέγχονται από τον ΣΔΟΕ και τον οικονομικό εισαγγελέα Γ.Πεπόνη για αδικαιολόγητο, βάσει των πόθεων έσχες τους, πλουτισμό. Πέραν των γνωστών, φυσικά, Α.Τσοχατζόπουλου, Γ.Σμπώκου κλπ.
Για τους περισσότερους από τους "35" έχει ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών τους αλλά και των θυρίδων που τυχόν κατέχουν, ενώ ελέγχονται και τα περιουσιακά τους στοιχεία σε όλα τα υποθηκοφυλακεία. Σημειώνουμε επίσης την ύπαρξη και του πρώην υφυπουργού Ενέργειας Γ.Μανιάτη.


Πολλές από τις υποθέσεις αφορούν την εμπλοκή των πολιτικών προσώπων σε εξοπλιστικά προγράμματα (υπάρχουν 7 φάκελοι που ελέγχονται για εξοπλιστικά προγράμματα) για προμήθειες του δημοσίου αλλά και για καταγγελίες, ανώνυμες και επώνυμες, για αδικαιολόγητο πλουτισμό. 

Να σημειώσουμε ότι επειδή ελέγχονται δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά είναι ένοχοι ή "λαδιάρηδες". Π.χ. ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π.Καμμένος έχει μεγάλη προσωπική περιουσία. Το ίδιο ισχύει και για τον Γ.Παπαντωνίου, πρώην υπουργό Οικονομικών και Άμυνας. Ανάλογα μπορεί να συμβαίνουν και με άλλους.

- Πάνος Καμμένος, πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες».
- Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Ν.Δ.
- Αθανάσιος Νάκος, αντιπρόεδρος της Βουλής.
- Γιώργος Βουλγαράκης
- Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Πολιτισμού.
- Άρης Σπηλιωτόπουλος, βουλευτής Β' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.
- Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
- Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, πρώην βουλευτής της Ν.Δ.
- Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
- Ελισάβετ Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
- Γιώργος Ορφανός, πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης με την Ν.Δ.
- Μαρίνα Χρυσοβελώνη, βουλευτής Μαγνησίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
- Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός Οικονομικών και Άμυνας με το ΠΑΣΟΚ.
- Αντώνης Μπέζας, βουλευτής Θεσπρωτίας.
- Νίκος Ταγάρας, πρώην νομάρχης Κορινθίας και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία.
- Παναγιώτης Φασούλας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Πειραιά.
- Ελπίδα Τσουρή, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.
- Φίλιππος Φουντής, υποψήφιος βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους.
- Αλέξανδρος Βούλγαρης, πρώην βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ.
- Λεωνίδας Τζάνης, πρώην υφυπουργός εσωτερικών με το ΠΑΣΟΚ.
- Ιωάννης Ανθόπουλος, πρώην υφυπουργός Παιδείας με το ΠΑΣΟΚ.
- Αναστάσιος Μαντέλης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών με το ΠΑΣΟΚ.
- Ιωάννης Σμπώκος, πρώην γενικός γραμματέςς ΥΕΘΑ. Ξεκίνησε έλεγχος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.
- Απόστολος Φωτιάδης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών με το ΠΑΣΟΚ.
- Φεβρωνία Πατριανάκου, βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ.
- Νικόλαος Ανδριανόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Οικονομικών.
- Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός Άμυνας.
- Φώτης Αρβανίτης, πρώην βουλευτής Φωκίδας με το ΠΑΣΟΚ.
- Δημήτρης Αποστολάκης, πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη.
- Χρήστος Βερελής, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.
- Κωνσταντίνος Λιάσκας, πρώην υπουργός
- Χρήστος Ζαχόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί Νέας Δημοκρατίας.
- Πέτρος Μαντούβαλος, δικηγόρος και πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
- Μιχάλης Χαλκίδης, πρώην βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην δήμαρχος Μελίκης.
- Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου.
- Ίδρυμα «Καραμανλής Γ. Κωνσταντίνος», κοινωφελές ίδρυμα το οποίο ελέγχεται για κακοδιαχείριση. 

Στους 32 υπό έλεγχο πολιτικούς περιλαμβάνονται και οι πρώην υπουργοί Γ. Ζανιάς, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης καθώς και ο πρώην γραμματέας εξοπλισμών, επί Γ.Παπαντωνίου, Σπύρος Τραυλός.

Σε ότι αφορά τους λόγους και τις αιτίες που ερευνώνται κάποιοι από αυτούς, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος, ελέγχεται για ακίνητα στην Ιτέα και στο Γαλαξίδι. Ο Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Ν.Δ. ελέγχεται για την περίοδο που ήταν δήμαρχος Αθηνών. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της Δίωξης τον Ιούνιο του 2012. Ο Αθανάσιος Νάκος, αντιπρόεδρος της Βουλής ελέγχεται από το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας μετά από καταγγελία.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρόεδρος της Βουλής, ελέγχεται για την γνωστή υπόθεση ξεπλύματος "μαύρου χρήματος", όπως επίσης και οι Γιώργος Βουλγαράκης, πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας και Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Πολιτισμού. Η Ελισάβετ Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Η κ. Βόζενμπεργκ ελέγχεται από το 2010 κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας καθώς υπήρχαν καταγγελίες για φοροδιαφυγή. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, βουλευτής Β'Άθηνών ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας ιδιώτη.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρες του ΠΑΣΟΚ Μ.Καρχιμάκης, πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ επίσης ελέγχεται μετά από καταγγελίαγια παράνομο πλουτισμό, η οποία αναφέρει ότι κατέχει τρία ξενοδοχεία στην Ιεράπετρα τα οποία σύμφωνα με την καταγγελία, ίσως να μην είναι στο όνομά του. Για τον Γ.Παπαντωνίου διενεργείται έλεγχος τόσο στον ίδιο όσο και στη σύζυγό του. Η έρευνα ξεκίνησε στα πλαίσια εκτέλεσης εισαγγελικής παραγγελίας και βρίσκεται σε αναμονή των στοιχείων από τις τράπεζες.

Επίσης ελέγχεται και ο Αντώνης Μπέζας, βουλευτής Θεσπρωτίας πρώην υφυπουργός Οικονομικών, πουλέν του Γ.Παπανδρέου. Ελέγχεται μετά από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της Δίωξης. Ο Νίκος Ταγάρας, πρώην νομάρχης Κορινθίας και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία. ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Πελλοπονήσου από τις 14 Οκτωβρίου 2011.

Ο Παναγιώτης Φασούλας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Πειραιά, ελέγχεται κατόπιν καταγγελιών που έφτασαν στη Δίωξη. Ελπίδα Τσουρή, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Βορείου Αιγαίου για την περίοδο που ήταν βουλευτής.

Ο Φίλιππος Φουντής, υποψήφιος βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους, ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας. Η έρευνα ξεκίνησε στις 23 Απριλίου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο σύνταξης της έκθεσης ελέγχου. Αλέξανδρος Βούλγαρης, πρώην βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλίας ενώ η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.

Ο Λεωνίδας Τζάνης, πρώην υφυπουργός εσωτερικών με το ΠΑΣΟΚ. Ελέγχεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης. Η έρευνα ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και ανάλυσης του «πόθεν έσχες».


- Ιωάννης Ανθόπουλος, πρώην υφυπουργός Παιδείας με το ΠΑΣΟΚ. Η έρευνα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 και προέκυψε εξ’ αιτίας της εμπλοκής του, ως δικηγόρου, σε διάφορες εταιρείες, για τις οποίες η υπηρεσία διενεργεί ελέγχους στα πλαίσια συγκεκριμένης έρευνας που διεξάγει. Έχει ζητηθεί ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο συλλογής στοιχείων.


- Αναστάσιος Μαντέλης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών με το ΠΑΣΟΚ. Διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος και έλεγχος των τραπεζικών του λογαριασμών στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης Siemens.

Ο Απόστολος Φωτιάδης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών με το ΠΑΣΟΚ ελέγχεται μετά από  καταγγελία για παράνομο πλουτισμό. Κατόπιν αυτής εκδόθηκε εντολή έρευνας. Ελέγχονται τα εισοδήματα και οι δαπάνες που έχει πραγματοποιήσει κατά τα έτη 2000-12 καθώς και η περιουσιακή του κατάσταση βάσει των δηλώσεων Ε9 που έχει υποβάλλει.

Έχουν ζητηθεί στοιχεία και για τις μετακινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών και τα αποτελέσματα αναμένονται. Φεβρωνία Πατριανάκου, βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ. Ελέγχεται κατόπιν καταγγελίας προς το Σώμα Επιθεωρητών ΣΕΕΔ. Έχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών από τα τραπεζικά ιδρύματα και τα αποτελέσματα αναμένονται.

- Νικόλαος Ανδριανόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Οικονομικών και πανίσχυρος επί υπουργίας Γ.Αλογοσκούφη. Κανόνιζε όλες τις τοποθετήσεις διευθυντών εφοριών. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: