Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΧΟΛΙΟ: Το θέμα με τη θητεία συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα

 "..αντί να κάνει διακοπές, πήγε στρατό."
Το Στίγμα:  η στρατιωτική θητεία είναι για .. άλλους.
Το δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα έβαλε στο στόχαστρο η Χρυσή Αυγή, με τον βουλευτή Πολύβιο Ζησιμόπουλο, να καταθέτει ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, όπου αναφερόταν «ο Νίκος Παππάς, στενός συνεργάτης και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας».
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι έχει δηλώσει μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και επιπλέον «… υπηρετεί την πατρίδα στο πολιτικό γραφείο του αρχηγού του και μάλιστα ήταν αυτός που ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να τακτοποιήσει τα της επίσκεψης Τσίπρα στην ΔΕΘ και μετά εθεάθη στη Βουλή!…». Ο βουλευτής στην ερώτηση ζητούσε να επιβληθούν οι δέουσες ποινές.
Η απάντηση που δόθηκε αρμοδίως, ήταν ότι ο Νίκος Παππάς, ήταν μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, καθώς ζούσε επί 11 χρόνια στην Σκωτία, ενώ είναι και πατέρας δύο ανηλίκων τέκνων. Οπότε, έχοντας ξεπεράσει το 35 έτος της ηλικίας, έχει τη δυνατότητα να υπηρετήσει τις 45 ημέρες από την εξάμηνη θητεία, εξαγοράζοντας τους υπόλοιπους μήνες με περίπου 870 ευρώ το μήνα. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου και απολύθηκε στις 25 Αυγούστου.
Από εδώ και κάτω αρχίζουν βέβαια κάποια μικρά αστεία. Οι συνεργάτες του απάντησαν, ότι «αντί να κάνει διακοπές, πήγε στρατό»! Τουλάχιστον, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, είχε την ευθύτητα και μίλησε στη γνωστή συνέντευξη στο περιοδικό «Schooligans» με ειλικρίνεια και ότι εκμεταλλεύτηκε τις γνωριμίες του και έκανε ότι κάνουν σχεδόν όλοι: Ό,τι μπορούσε για να περάσει όσο το δυνατόν καλύτερα.
Επειδή όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και όλοι έχουμε γνωστούς, συγγενείς και φίλους που εξέτασαν το ενδεχόμενο παραμονής στο εξωτερικό ή/και τεκνοποίηση για την αποφυγή ή τη μείωση όσο το δυνατόν του χρόνου στράτευσης, ας μην προσεγγίζουμε τέτοια θέματα με επικοινωνιακούς όρους. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε την αλήθεια, δέχθηκε την κριτική και το θέμα τελείωσε κάπου εκεί. Φυσικά και δεν είναι βέβαιο ότι ο Νίκος Παπάς εμπίπτει σε κάποια από τις ανωτέρω κατηγορίες και θα μπορούσε όντως να έφτιαξε αρχικά τη ζωή του στη Σκωτία, να έκανε οικογένεια και να αντιμετώπιζε πρόβλημα να επιστρέψει για να υπηρετήσει τη θητεία του. Δεν έχουμε καμία δυσκολία να το δεχτούμε ως πιθανότητα.
Το βιογραφικό του αναφέρει ότι σπούδασε μακροοικονομία. Λίγες περισσότερες πληροφορίες θα έλυναν το μστήριο. Έντεκα χρόνια σπουδών κάνεις μέχρι μεταδιδακτορική έρευνα. Ίσως εργαζόταν κάπου και δεν ήθελε να διαταράξει την οικογενειακή του γαλήνη επιστρέφοντας για να υπηρετήσει. Άλλοι επιστρέφουν, θεωρώντας το καθήκον τους. Άλλοι πάλι επιδεικνύουν… αλεργία σε οτιδήποτε αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις κι επιλέγουν να εξαντλήσουν τα μέσα αποφυγής της στράτευσής τους. Όταν ψάχνεις, δικαιολογίες πάντα βρίσκεις και στο τέλος πετυχαίνεις αυτό που επιδιώκεις.
Επειδή όμως είναι δημόσιο πρόσωπο, τουλάχιστον ας αποφεύγονται τα «έξυπνα» από τους κύκλους πέριξ της όποιας εξουσίας. Θα αποτελούσε σεβασμό στα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που σήμερα ίσως και να μην έχουν στον ήλιο μοίρα και ενδεχομένως να μην έχουν να πληρώσουν ακόμα και τα εισιτήρια για να πάνε να δούνε τις οικογένειές τους από τα σύνορα όταν – σπανίως λόγω ελλιπούς επάνδρωσης των μονάδων – παίρνουν άδεια (ναι, υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις), να ταλαιπωρούνται στα σύνορα για να έχει ο ίδιος και εμείς οι ίδιοι την πολυτέλεια να διεξάγουμε τον όποιον αγώνα μας στο κέντρο της Αθήνας.
Κάποια από αυτά τα παιδιά δεν θυσίασαν τις διακοπές ενός χρόνου, διότι απλώς δεν κάνουν ποτέ διακοπές, καθώς εργάζονται στα χωράφια στην ελληνική ύπαιθρο για να τα βγάλουν πέρα. Και δεν αποτελεί μυστικό, ότι εάν κάτι στραβώσει με τα ελληνοτουρκικά και μπούμε σε περιπέτειες, αυτά τα παιδιά θα βγάλουν «το φίδι απ’ την τρύπα».
Αυτά, χωρίς απαξιωτικές κραυγές και υπερβολές. Και να μην ξεχνάμε, για λόγους δικαιοσύνης, άλλοι, διακομματικά, δεν υπηρέτησαν ούτε μια μέρα και μας κυβέρνησαν επί δεκαετίες… Για να μη σπεύδουν κάποιοι να ρίξουν το ανάθεμα…

Πηγή:http://www.defence-point.gr/news/?p=57396

Δεν υπάρχουν σχόλια: