Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

«Το’ πιασε το νόημα» ο Τατούλης στην Πελοπόννησο

Το Στίγμα: Ενώ στη Χαλκιδικη τις πετροβολούμε (τις επενδύσεις).
Όλοι μιλούν για επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά αποδεικνύονται ανίκανοι να τις προσελκύσουν. Την ίδια στιγμή, ο πέτρος Τατούλης στην Πελοπόννησο δείχνει πρωτοφανή κινητικότητα και κατορθώνει να προχωράει σε ενέργειες ασυνήθιστες για τα ελληνικά δεδομένα, αποδεικνύοντας πόσα πράγματα μπορεί να κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση εάν οι τοπικοί άρχοντες δεν έχουν το μυαλό τους στο πως να βολέψουν «τα δικά μας παιδιά» και δεν είναι οι ίδιοι παρασιτικά στοιχεία της κοινωνίας που ξέρουν μόνο να ζητούν και όχι να δημιουργούν…
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου λοιπόν, ο γνωστός πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρος Τατούλης, προχώρησε στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με αμερικανική εταιρία για τη διαχείριση της λυματολάσπης και των αποβλήτων των ελαιουργείων, με σκοπό την παραγωγή καυσίμου!
Οι εκπρόσωποι της εταιρίας μάλιστα, σε μια αναφορά που διαψεύδει όλους όσοι παριστάνουν ότι μάχονται για επενδύσεις αλλά δεν ενδιαφέρεται κανένας, δήλωσαν ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις, καθώς έχει επιτύχει να δημιουργήσει ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον και έχει σαφή πολιτική βούληση για εφαρμογή προτάσεων και κοινών δράσεων. Στην παρουσίαση, παρόντες ήταν και ενθουσιασμένοι εκπρόσωποι του «Invest in Greece», οι οποίοι και ανέλυσαν τις δυνατότητες για επενδύσεις.
«Η πρωτοποριακή αυτή πρόταση, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη, αποτελεί καινοτομία με ιδιαίτερα πλεονεκτήματα και προνόμια και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, γεγονός πολύ σημαντικό αυτή τη δεδομένη στιγμή», είπε ο Π. Τατούλης μιλώντας στην τελετή. Πέραν της προστασίας του περιβάλλοντος, η περιφέρεια την αναδεικνύει σε «σημαία ανάπτυξης» και συνεισφέρει αποτελεσματικά στην περιφερειακή οικονομία, χωρίς να περιμένει τα πάντα από την κεντρική κυβέρνηση.
Ο Τατούλης χαρακτήρισε την περιφέρεια Πελοποννήσου «προνομιακή περιοχή» για την υλοποίηση επενδύσεων με ιδιαίτερα φορολογικά κίνητρα και έδειξε ότι προωθεί την ένταξή της στο καθεστώς της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, καταβάλλονται προσπάθειες για επαναφορά συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων, τα οποία δεν προχώρησαν κατά το παρελθόν για διάφορους λόγους, προωθώντας παράλληλα κάθε δυνατή επενδυτική – επιχειρηματική πρωτοβουλία.
Μόνο συγχαρητήρια τους αξίζουν και την ευχή το παράδειγμά τους να βρει μιμητές.

Πηγή:http://www.defence-point.gr/news/?p=57800

Δεν υπάρχουν σχόλια: