Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ισχυρό συμβολικό χτύπημα Στουρνάρα στη φοροδιαφυγή

Το Στίγμα: Όταν το κράτος σοβαρεύεται ..
«Σπίτι χωρίς Γιάννη…»! Mε προσωπική εντολή του «τσάρου» της οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα, δεσμεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί, μετοχές και ακίνητα 121 φυσικών προσώπων και εταιρειών που ενέχονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής!Πρόκειται για μια κίνηση υψηλού συμβολισμού η οποία περνάει το μήνυμα για πρώτη ίσως φορά ότι τα πράγματα έχουν σοβαρέψει και κάθε «κατεργάρης» θα πάει στον «πάγκο» του, εφόσον το κράτος αποφάσισε να λειτουργήσει δίνοντας αξία στη σημασία του ονόματος (κράτος = ισχύς).
Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων του ΣΔΟΕ που αποδεικνύεται ισχυρότατο και αποτελεσματικότατο, προϊόν μάλλον της πολιτικής στήριξης που απολαμβάνει… Η μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, είτε αφορά εικονικά τιμολόγια είτε μη έκδοση παραστατικών και μη απόδοση ΦΠΑ.
Κατασχέθηκαν λογαριασμοί ύψους 50 εκατ. ευρώ, μετοχές ύψους 640.000 ευρώ, 6 πολυτελείς κατοικίες και μια μεζονέτα στη Βούλα. Επίσης, κατασχέθηκαν ως προϊόντα φοροδιαφυγής πολυτελή ακίνητα, μετοχές στα χρηματιστήρια της Αθήνας και της Νέας Υόρκης, καθώς και επενδύσεις σε ασφαλιστικές εταιρείες. Μεταξύ των φοροφυγάδων είναι ένας ηλεκτρολόγος, ένας ξενοδόχος και δύο αγρότες!
Όλα τα ανωτέρω δεσμεύτηκαν υπέρ του ελληνικού Δημοσίου, ενώ οι έλεγχοι στους λογαριασμού των προσώπων και των εταιριών δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Το οικονομικό επιτελείο δείχνει αποφασισμένο να κάνει το «κόλπο γκρόσο» και να μαζέψει χρήματα, κάτι που θα αποδειχθεί ως το πιο αποτελεσματικό «ισοδύναμο μέτρο» που θα οδηγήσει στην ανακούφιση κοινωνικών τάξεων που πλήττονται άγρια.
Το να περιμένει κανείς ένα μπράβο από τον ΣΥΡΙΖΑ, έστω κι αν προστεθεί και η θεμιτή κριτική για ενδεχόμενες καθυστερήσεις, είναι μάλλον μάταιο…

 Πηγή:http://www.defence-point.gr/news/?p=57384

Δεν υπάρχουν σχόλια: