Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Αλλάζουν η «Αλλαγή» και ο ήλιος

Με νέα διακήρυξη επτά σημείων και ανανεωμένο σύμβολο ο Βενιζέλος εγκαινιάζει σήμερα το νέο ΠΑΣΟΚ
Το Στίγμα: Αλλαγές ουσίας ή βιτρίνας;
Τους επτά άξονες της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στους οποίους στηρίζεται και η πολιτική του πρόταση για έξοδο από την κρίση, παρουσιάζει απόψε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην εκδήλωση για την 38η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος. Η φετινή επέτειος αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία καθώς συμπίπτει με τη διαδικασία ανασύστασης του κόμματος όπως και με την προσπάθεια της νέας ηγεσίας να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για τον χώρο.Οι επτά κεντρικοί άξονες της στρατηγικής του νέου ΠΑΣΟΚ παραπέμπουν και στις επτά ακτίνες του νέου τροποποιημένου συμβόλου του Κινήματος, του γνώριμου ήλιου που αποκτά και πάλι όπως το '74 επτά ακτίνες, αντί των εννέα που διαθέτει σήμερα.
Το νέο, βελτιωμένο αισθητικά έμβλημα του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιαστεί απόψε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς με προσκεκλημένους «τους πάντες»: όλα τα ιστορικά στελέχη του κόμματος από το '74 κι έπειτα όπως και κάθε στέλεχος που διετέλεσε βουλευτής ή μέλος οργάνου του Κινήματος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο νέος ήλιος θα είναι ολοπράσινος και ενδεχομένως γύρω από τις δύο ακτίνες που θα πλαισιώνουν τη βάση του να υπάρχει λευκό ή πορτοκαλί χρώμα.
Ο κ. Βενιζέλος συνέγραψε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη την ομιλία του, η οποία δεν θα είναι τίποτε άλλο από μια «σύγχρονη διακήρυξη» με ιδεολογικά και αξιακά χαρακτηριστικά για το νέο ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, δεν έχει αποκαλύψει σε κανέναν το περιεχόμενό της ούτε τις επιμέρους ειδήσεις που θα διανθίσουν την ομιλία του.
Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον κ. Βενιζέλο σε μια περίοδο κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να υφίσταται το πολιτικό κόστος από την κυβερνητική πολιτική της περιόδου 2009 - 2011 και συγχρόνως να ταλανίζεται από νέους εσωτερικούς κραδασμούς, που δεν είναι άσχετοι με την επιβολή του νέου πακέτου αντιλαϊκών μέτρων. Ως εκ τούτου, θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι στην ομιλία του θα επιδιώξει να περιγράψει τα θετικά αποτελέσματα των θυσιών των προηγούμενων ετών από τους πολίτες, αλλά και τους λόγους για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνοντας την «εθνική ευθύνη» θα προχωρήσει στην ψήφιση των νέων μέτρων.
Ο κ. Βενιζέλος την προηγούμενη εβδομάδα συνομίλησε προσωπικά και με τους δύο πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου και τους προσκάλεσε στην αποψινή εκδήλωση.
Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Κώστας Σημίτης θα δώσει τελικώς το «παρών» στη σημερινή επετειακή εκδήλωση, μολονότι σκόπευε να μεταβεί από τους Αγίους Θεοδώρους στο Κορακοχώρι από όπου θα επέστρεφε την ερχόμενη Πέμπτη.
Ο Γιώργος Παπανδρέου μέχρι αργά χθες το απόγευμα εξακολουθούσε να βρίσκεται στη Νότια Αφρική, όπου είχε συναντήσεις με ομογενείς. Συνεργάτες του διαβεβαίωναν ότι «εάν προλάβει και του το επιτρέψουν οι χρόνοι θα παραστεί κανονικά στην εκδήλωση».
Στην επετειακή εκδήλωση θα δώσει το «παρών» και ο Κώστας Λαλιώτης.

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ - ΛΟΒΕΡΔΟΣ. Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε χθεσινή γραπτή ανακοίνωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην οποία αναφέρει: «Δυστυχώς, όπως ενημέρωσα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών μου εκτός Αθηνών».
Από την εκδήλωση θα απουσιάζει και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος καθώς, σύμφωνα με συνεργάτες του, «έχει μια υποχρέωση και δεν θα μπορέσει να παραστεί». Απών θα είναι και ο πρώην υπουργός και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, ενώ ερωτηματικό παραμένει το τι θα πράξει η Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία εξακολουθεί να διατηρεί αποστάσεις από την ηγεσία του κόμματος.
Να σημειωθεί ότι έχουν αποσταλεί χιλιάδες προσωπικές προσκλήσεις ακόμη και σε στελέχη που έχουν απομακρυνθεί από το Κίνημα. Για παράδειγμα, πρόσκληση έχουν λάβει οι Γιώργος Φλωρίδης και Ηλίας Μόσιαλος, όπως επίσης οι Αλέκος Παπαδόπουλος και Βάσω Παπανδρέου.
Με κείμενό του ο Στέφανος Τζουμάκας τονίζει ότι όσοι βρήκαν έτοιμα γραφεία και ταμπέλες και αντιμετωπίζουν την 3η Σεπτέμβρη με οπαδική και ιδιοκτησιακή λογική, ούτε την κατανοούν ούτε την εκφράζουν.
 Πηγή:http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4749215

Δεν υπάρχουν σχόλια: