Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ KAPLLANI ( ΚΑΠΛΑΝΗ)

Η θέση του Κώστα Μπογδάνου για τον Αλλοδαπό Σημαιοφόρο!
Αγαπητή "Ρεσπέντζα",
Επειδή μας καλείς (και καλά κάνεις) να πάρουμε θέση στο θέμα που προέκυψε με τον σημαιοφόρο μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Καλυβών, έχω να πω τα εξής:
Η δυσάρεστη έκπληξη δεν είναι τόσο από την απόφαση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημ. Σχολείου Καλυβών (η οποία είναι απαράδεκτη), όμως θα μπορούσε να μην είχε δει το φως της δημοσιότητας αν οι συνδημότες μας ενημερώνονταν υπεύθυνα για τις αποφάσεις και τους νόμους της Πολιτείας, από τους αρμόδιους Αυτοδιοικητικούς παράγοντες που τους επισκέφθηκαν για το θέμα αυτό τον περασμένο Οκτώβρη. Εγώ είμαι σίγουρος πως πέρα από ορισμένες εξαιρέσεις ελάχιστων (Ελληναράδων) και ένα αίσθημα ανασφάλειας στην περιοχή των Καλυβών, η συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας από τις Καλύβες καμιά σχέση δεν έχουν με ρατσιστικές αντιλήψεις και ακραιφνείς εθνιστικές απόψεις του "κειμενογράφου", τόσο της απόφασης του Συλλόγου όσο κυρίως και της απάντησης στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλυβών, τσιτάτα της οποίας είναι από κείμενα της 'Χρυσής Αυγής'.
Η είδηση, η έκπληξη και το τραγικό για το Δήμο μας και το Νομό μας είναι η ουσιαστική υιοθεσία αυτών των απόψεων και θέσεων από δύο παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου μας. Τον Δήμαρχο της Πρωτεύουσας και τον αρμόδιο Αντινομάρχη Παιδείας του Νομού μας. Ευθύνη τους δεν ήταν να "σιγοντάρουν" τις όποιες φοβίες και τραβηγμένες εθνικιστικές απόψεις κάποιων συμπολιτών μας. Ευθύνη τους ήταν πρώτα από όλα η υπεύθυνη ενημέρωση για τους Νόμους της Πολιτείας που ισχύουν για το θέμα και ο σεβασμός όλων μας προς αυτούς, και δεύτερον να προσπαθήσουν να πείσουν για την αποφυγή των όποιων ενεργειών που θα δηλητηρίαζαν τις ψυχές των μικρών παιδιών με απόψεις και πράξεις που δεν ανταποκρίνονται στην εποχή μας, την εποχή των πολυπολιτισμικών κοινωνιών.
Για φανταστείτε πριν μερικά χρόνια, να συμπεριφέρονταν κατά τον ίδιο τρόπο κάποιοι άλλοι και στο Δήμαρχο του Πολυγύρου όταν ήταν μαθητής. Ποιες θα ήταν τότε οι "προσωπικές" του απόψεις; Κάνω έκκληση σε όλους να σταματήσει εδώ το θέμα, να χαμηλώσουν οι τόνοι, να αποσυρθούν τα κείμενα, οι εκφοβισμοί και οι αφορισμοί. Να εφαρμοστούν οι νόμοι του κράτους και οι αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων. Το θέμα έχει λυθεί προ καιρού στη χώρα μας με αποφάσεις Υπουργών όλων των Κυβερνήσεων και δημόσιες τοποθετήσεις Προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας. Και είναι τουλάχιστον ατυχές για την πόλη μας, την πρωτεύουσα της τουριστικής Χαλκιδικής, κάποιοι να το ανακινούν.
Με τιμή, Μπογδάνος Κώστας
Αναρτήθηκε από ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Κωστα για να σταματησει ολος αυτος ο θορυβος,θα πρεπει αυτος ο ανεκδιηγητος και μικρος δημαρχος να ζητησει συγνωμη απ ολους τους χαλκιδικιωτες αλλα πρωτιστως απ τον πατερα του, απ τους θειους του,απ τους παπουδες του,απ τους προγονους του...Για να κερδισει τους ψηφους καποιων σιγουρα λιγων απαρνηθηκε την καταγωγη του και αγνοησε την ευαισθησια των πολλων....Μικρε στην ψυχη και στο μυαλο δημαρχε,τελικα εχεις πολυ μεγαλο προβλημα με την καταγωγη σου...