Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

"ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΨΕ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟ 2004"...ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ) ....ΠΡΟΣΧΩΜΕΕΕΕΕΝ....


Μπορείτε να διαβάσετε τα προηγούμενα κάνοντας κλικ στα παρακάτω:
http://halkidikiblog.blogspot.com/2009/03/2004_11.html
http://halkidikiblog.blogspot.com/2009/03/blog-post_4904.html
http://halkidikiblog.blogspot.com/2009/03/blog-post_8604.html
Είδαμε ως τώρα τι κατέθεσαν οι: Τζίτζιος, Παπαλέξης, Δημοτικός υπάλληλος και τα στελέχη της Πυροσβεστικής.
Σήμερα θα δούμε τι είπαν οι υπόλοιποι:


Χαραλαμπίδης Στυλιανός - πρώην πρόεδρος Τ.Σ. Ν.Μαρμαρά
....ζήτησε από τοπικούς ιδιοκτήτες χωματουργικών μηχανημάτων στον Ν. Μαρμαρά να στνδράμουν τη μέρα της φωτιάς αλλά δεν ανταποκρίθηκε κανείς επειδή δεν τους πλήρωνε ο Δήμος. (!!!!)

Λαφαζάνης Αργύριος - πρώην Νομάρχης
....ο Χ.Υ.Τ.Α. Σιθωνίας ...δεν έχει καν αποφασισθεί που θα γίνει γιατί οι τοπικοί παράγοντες δεν μπορούν επί έξι περίπου χρόνια να συμφωνήσουν. (Σ.Σ. Από τότε πέρασαν άλλα πέντε χρόνια)
....λόγω της Συνόδου Κορυφής είχαν δοθεί 200.000 ευρώ για την ανάπλαση του σκουπιδότοπου αλλά δεν συμφώνησε ο Δήμος και το τοπικό Συμβούλιο.
...Όπως με ενημέρωσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, είχε ζητήσει από τον Αντιδήμαρχο και τον Δήμαρχο Σιθωνίας να στείλουν μηχάνημα στον σκουπιδότοπο γιατί οι συνθήκες λόγω των ανέμων ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες.
.
Χωρινός Όθων - πρώην πρόεδρος της κοινότητας Ν.Μαρμαρά
....μου φαίνεται παράξενο το να σιγοκαίει η φωτιά στα σκουπίδια για πολλές μέρες χωρίς η Δημοτική αρχή να φροντίσει να την πνίξει σκεπάζοντάς τη με χώμα.
.
Δημότης (Ι.Χρ.)
....και πιό πριν βλέπαμε καπνούς να βγαίνουν από τη χωματερή κάθε μέρα. Ηεικόνα της χωματερής ήταν απαράδεκτη, τα σκουπίδια έφθαναν μέχρι το δάσος καθώς περίφραξη μόνο από τη μια μεριά υπήρχε, γενικά υπήρχε εικόνα εγκατάλειψης.
.
Τζίτζιος Ιωάννης - πρώην Δήμαρχος Σιθωνίας
ΕΡΩΤΗΣΗ: Είχατε, ενημερωθεί εκείνη την ημέρα, ότι ο σκουπιδότοπος είναι επικίνδυνος για να ληφθούν τα μέτρα που προβλέπονται;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πάντα (!!!) υπήρχε συνεργασία του Δήμου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όσες φορές χρειάστηκε πάντα (!!!) ο Δήμος προσπαθούσε να τηρεί αυτά που προβλέπονται και απαιτούνται.
.
Τώρα καταλάβατε ποιός έκαψε τον Μαρμαρά το 2004;;;
.
Τι, και εσείς δεν είστε δικαστές;
.
Σωστά, αλλά και αυτοί που είναι δικαστές αποφάνθηκαν (πρωτόδικα για να είμαστε ακριβείς) ποιός φταίει και τον τιμώρησαν με 18 μήνες φυλάκιση....
.
Ε, φυσικά, ο "άριστος" ή δεν ήθελε ή δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: