Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

16 ΜΑΙΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ;

Ισος με τον περυσινό και σε κάποιες περιπτώσεις μεγαλύτερος θα είναι ο εφετινός αριθμός των εισακτέων στις περιζήτητες σχολές της πρωτεύουσας και της Θεσσαλονίκης. Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα αρχίσουν πιθανότατα το Σάββατο 16 Μαΐου. Ωστόσο η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής τους αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα από το ΥΠΕΠΘ.

Οπως έχει γνωστοποιηθεί στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας αναμένεται να εισαχθούν και εφέτος περίπου 87.000 υποψήφιοι. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των εισακτέων θα βρίσκεται περίπου στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα (86.736 υποψήφιοι).
Μια ελάχιστη αύξηση θα σημειωθεί στους εισακτέους των δεκαέξι νέων Τμημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ τα οποία θα λειτουργήσουν από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Τις θέσεις αυτές αναμένεται ότι θα διεκδικήσουν περίπου 140.000 υποψήφιοι από όλες τις κατηγορίες των εξεταζομένων. Και εφέτος περίπου 20.000 νέοι και νέες αναμένεται να μετακινηθούν λόγω σπουδών εκτός του τόπου της μόνιμης διαμονής τους, ενώ περίπου 10.000 θέσεις θα μείνουν κενές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ λόγω της βαθμολογικής βάσης του «δέκα».
VIMA-ON LINE

Δεν υπάρχουν σχόλια: