Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

ΜΗΤΣΙΟΥ .....ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ....


Γίνεται έρευνα στο Ρέθυμνο...
...για "έγκυρα" ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών του 2007. Στον εισαγγελέα για εξηγήσεις μέλη Εφορευτικής Επιτροπής ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του Κ. Σχοινά
Της Πόπης Παπαδάκη(ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ)http://paramythia.pblogs.gr/
Προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με πληροφορίες, διέταξε ο εισαγγελέας Πλημμελιοδικών Ρεθύμνου, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από τα πέντε μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής Εκλογικού Τμήματος του νομού, κατά την ψηφοφορία των εθνικών εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου 2007.
Για την υπόθεση, φέρεται να είχε υποβάλλει, πριν ένα χρόνο περίπου, μηνυτήρια αναφορά στην δικαστική αρχή ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Κωστής Σχοινάς,στην οποία ανέφερε ότι κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων του συγκεκριμένου εκλογικού τμήματος,είχαν βρεθεί στις κάλπες τουλάχιστον 11 ψηφοδέλτια τα οποία είτε ήταν αδίπλωτα είτε έφεραν μια μόνο τσάκιση, που ...
από το PRESS-GR
Αν από την προκαταρκτική εξέταση προκύψουν αξιόποινες πράξεις και πρόσωπα στα οποία μπορούν να αποδοθούν,ο εισαγγελέας θα ασκήσει ποινική δίωξη άλλως η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο.
Νομικοί και δκαστικοί κύκλοι πάντως,κάνουν λόγο για σοβαρή υπόθεση που εφ'όσον ισχύουν οι καταγγελίες του μηνυτή υπάρχει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για τον δικαστικό αντιπρόσωπο του συγκεκριμένου εκλογικού τμήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: