Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΏΣΜΑΤΟΣ: "ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΨΕ ΤΟΝ ΜΑΡΜΑΡΑ"


Κατέθεσαν:

Βαϊτσης Δημήτριος - πρώην διοικητής Π.Υ. Πολυγύρου
....περι ώρα 12.00....συνάντησα τον αντιδήμαρχο Σιθωνίας κ. Παπαλέξη και του είπα ότι αναμένονται ισχυροί άνεμοι και θα πρέπει στον σκουπιδότοπο του Ν.Μαρμαρά να πάει μηχάνημα και να κάνει επιχωμάτωση. Μου είπε ότι θα ήταν καλό να τηλεφωνήσω ο ίδιος (!) στον Δήμαρχο για να του το πω, πράγμα που έκανα εκείνη τη στιγμή και ο κύριος Δήμαρχος, Τζίτζιος Ιωάννης, μου είπε ότι δίνει εντολή αμέσως για να πάει μηχάνημα. Επέμεινα να στείλει όντως (!) μηχάνημα γιατί ο κίνδυνος είναι μεγάλος ....
.Ο προϊστάμενος του κλιμακίου....μου ανέφερε ότι περί ώρα 17.00 .....μηχάνημα του Δήμου όμως δεν είχε πάει για να κάνει επιχωμάτωση, όπως και αργότερα στις 19.35 που εκδηλώθηκε η πυρκαϊά δέν υπήρχε.


Καραγεωργιάδης Μιλτιάδης, προϊστ. του Π.Κ. Ν.Μαρμαρά

Στις 6-9-04 και τουλάχιστον για τις πρώτες ώρες δεν ήρθε μηχάνημα τουΔήμου για να συνδράμει, δεν ξέρω αν ήρθε πολύ αργότερα.
Παρά τις συνεχείς συστάσεις μας πρός τη Δημοτική Αρχή ....δεν υπήρξε η δέουσα κινητοποίηση. Ενδεικτικά αναφέρω ότι τις περισσότερες φορές που τηλεφωνώ στον Δήμαρχο κύριο Τζίτζιο Ιωάννη για θέματα αρμοδιότητάς μου, δεν σηκώνει το κινητό του και κάποιες φορές μου το κλείνει (!!!)


Παπαστεργίου Αστέριος, πυροσβέστης

....η ζώνη περιμετρικά του σκουπιδότοπου ήταν γεμάτη από χόρτα και σκουπίδια ... Πιστεύω πως αν ο σκουπιδότοπος είχε τα προβλεπόμενα μέτρα πυρασφαλείας θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τη φωτιά μέσα στα όριά του και θα αποφεύγαμε την καταστροφή που έγινε.


Στίγμα: (Τα θαυμαστικά δικά μας) Αρκετά για σήμερα...Αλλωστε τελειώσαμε με τους Πυρασβέστες... Σε επόμενη ανάρτηση θα δούμε τι είπαν: Χαραλαμπίδης, Λαφαζάνης, Χωρινός, Ιππέκης και Τζίτζιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: