Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ..ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ

Με την ευκαιρία εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 ο Νομάρχης Χαλκιδικής κ. Αστέριος Ζωγράφος έκανε την παρακάτω δήλωση: "Την 25η Μαρτίου οι απανταχού Έλληνες γιορτάζουν την ιστορική επέτειο της Επανάστασης του ΄21 και το μεγαλύτερο αγώνα που δόθηκε ποτέ για την ανεξαρτησία του Έθνους. Η ιστορική αυτή μέρα αποτελεί ευκαιρία αναβίωσης των γεγονότων και αφορμή να αναλογιστεί ο καθένας μας την αγωνιστικότητα και την ισχυρή θέληση ενός λαού που κατάφερε να αλλάξει την ιστορική του μοίρα. Οι αγώνες των Ελλήνων έχουν καταγραφεί στην ελληνική και παγκόσμια ιστορία ως μοναδικά μνημεία αυτοθυσίας και ηρωισμού που συγκίνησαν όλη την ανθρωπότητα και άνοιξαν το δρόμο για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία της Ελλάδας.
Η 25η Μαρτίου επιπρόσθετα συμπυκνώνει, μαζί με το ηρωικό μήνυμα της απελευθέρωσης του Γένους, ποικίλα άλλα μηνύματα χαράς και ελπίδας, καθώς φέρει τόσο το μεταφυσικό μήνυμα της σωτηρίας του ανθρώπου με τον Ευαγγελισμό του ερχομού του Κυρίου, όσο και τη χαρά της αναγέννησης της φύσης. Με το νου και την καρδιά στην πατρίδα και την Ορθοδοξία καλούμαστε να πορευθούμε σε πνεύμα ενότητας, δημοκρατίας και ειρήνης οικοδομώντας σταθερές γέφυρες επικοινωνίας, με την πεποίθηση ότι για τον Ελληνισμό ανατέλλει νέα εποχή δημιουργίας και προόδου.Ο Νομάρχης Αστέριος Ζωγράφος καλεί όλους τους κατοίκους του Νομού να πλαισιώσουν τις κατά τόπους εκδηλώσεις για την εθνική παλιγγενεσία και ως ένδειξη ελάχιστης τιμής κι ευγνωμοσύνης σ’ εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, να υψωθεί η Σημαία μας σε κάθε σπίτι την ημέρα της επετείου".
HALKIDIKI.GOV.GR
Πώς δηλαδή θα αναβιώσουν τα γεγονότα; είναι μάλιστα και ευκαιρία;
Συμπυκνώνει μηνύματα χαράς και ελπίδας;
Εκφράζει η μέρα τη χαρά αναγέννησης της φύσης;
Μνημεία αυτοθυσίας και ηρωϊσμού; (οι αγώνες;)
ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!!
Αλλά για τα μαργαριτάρια του "άριστου χορτάτου" θα επανέλθουμε με ...πλούσιο υλικό.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα

Ανώνυμος είπε...

Ξεραμε οτι ο Νομαρχης μιλαει με ελληνικουρες, τώρα το μαθαινουμε και για τους συνεργατες του

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Από μπλα μπλα, ακόμη και με ανοήτως τετριμμένα, ποιος τον πιάνει τον Ζωγράφο...
"Σηλεφά"

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ούτε καν επικολυρικό το πόνημα. Ποιός το έγραψε;

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μη καθόταν νομάρχης να γράφει μηνύματα για επετείους. Για δε ρωτάτε τον "υπεύθυνο" του γραφείου τύπου που τον παίρνει συνέντευξη στο κανάλι το βράδυ και το πρωί δουλεύει για αυτόν. Λίγη ευθυξία ή αξιοπρέπεια και από τις δυο πλευρές (και μετά ξύπνησα) βρε παιδιά.