Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ!


«Συναγερμός» έχει σημάνει στις δημόσιες Αρχές μετά την πληροφορία ότι το επικίνδυνο ασιατικό κουνούπι «τίγρης» έκανε και φέτος στη χώρα μας την εμφάνισή του και αυτήν τη φορά στην περιοχή της Ριζούπολης.Το συγκεκριμένο είδος κουνουπιού (Aedes albopictus), το οποίο είναι μαύρο με λευκές ρίγες, θεωρείται υπεύθυνο για τη μετάδοση 23 επικίνδυνων ιών, εκ των οποίων ο ένας είναι ο θανατηφόρος δάγκειος πυρετός.
Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα κανένα ύποπτο κρούσμα μετάδοσης ιού.
Η πληροφορία ότι το επικίνδυνο έντομο εμφανίστηκε στην Αθήνα προήλθε από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, το οποίο ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που με τη σειρά τους απέστειλαν έγγραφο στις 13
Μαρτίου στη Νομαρχία Αθηνών, προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Μάλιστα, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στη νομαρχία, αποφασίστηκε η λήψη προληπτικών μέτρων στους 48 δήμους που βρίσκονται στην αρμοδιότητά της και αφορούν την καταπολέμηση των εστιών ανάπτυξης κουνουπιών (π.χ. λιμνάζοντα, στάσιμα νερά, ανοιχτές δεξαμενές νερού, τεχνητές λίμνες, παλαιά μεταχειρισμένα ελαστικά οχημάτων κ.λπ.).
Το κουνούπι «τίγρης» ενδημεί στις ασιατικές και αφρικανικές περιοχές και εμφανίζεται κυρίως μετά την περίοδο των βροχοπτώσεων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εκει στην ΑΝΕΤΧΑ προσεξτε φετος σε ποιον θα αναθεσετε,τους ψεκασμους,βλεπετε τι γινεται.Καλοι και οι φιλοι,αλλα μπορει να μπλεξετε.Οι στραβες δυστιχως ειναι και αυτες που προκαλουν και τις αποκαλυψεις...