Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ!

Του υποσχέθηκαν ότι θα του εξασφάλιζαν τα απαραίτητα χρήματα για τη νοσηλεία του και εξέδωσαν δάνεια χρησιμοποιώντας την ταυτότητά του. Σφετερίστηκαν τα χρήματα και του άφησαν χρέος 68.000 ευρώ.
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη και πλαστογραφία ασκήθηκε σε έναν 59χρονο άνδρα και την 38χρονη συνεργό του που εκμεταλλεύτηκαν την σοβαρότητα της υγείας ασθενούς για να του αποσπάσουν υψηλά χρηματικά ποσά εκδίδοντας δάνεια στο όνομά του.
Οι δύο απατεώνες κατηγορούνται από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης ότι με την υπόσχεση ότι θα του εξασφαλίσουν τα απαραίτητα τραπεζικά δάνεια που χρειαζόταν για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας του, χρησιμοποίησαν την αστυνομική του ταυτότητά και με πλαστά δικαιολογητικά εξέδωσαν στο όνομά του δύο καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες ύψους 27.000 ευρώ.
Τα χρήματα από το καλοκαίρι του 2005, την χρονική περίοδο δηλαδή που εκδόθηκαν τα δάνεια, ουδέποτε εδόθησαν από τους υποτιθέμενους "διαμεσολαβητές" στον δικαιούχο. Αντίθετα στο χρέος προστέθηκαν επίσης με τραπεζική χρηματοδότηση η αξία ενός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου και ηλεκτρικά είδη, συνολικής αξίας 31.000 ευρώ που ο 52χρονος ασθενής καλείται τώρα να εξοφλήσει ενώ το συνολικό ποσό για το οποίο είναι υπόχρεος αγγίζει τις 68.000 ευρώ.
Ο 59χρονος απατεώνας συνελήφθη και σε βάρος του εκκρεμούν 8 δικαστικές αποφάσεις , με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 6,5 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: