Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ!!

Την υποχρέωσαν να στηθεί γυμνή και να σκύψει μπροστά σε άνδρες στρατιωτικούς γιατρούς, για να την προσλάβουν στο υπουργείο Άμυνας ως στρατοδίκη.
«Προσέβαλαν τη γυναικεία υπόστασή μου και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μου», καταγγέλλει η 30χρονη δικηγόρος από τις Σέρρες, η οποία είχε την ουτοπική, όπως ομολογεί, έμπνευση να δηλώσει συμμετοχή στο διαγωνισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την πλήρωση 29 θέσεων στρατιωτικών δικαστών.
Η νεαρή γυναίκα, που είναι αναγνώστρια της «zougla.gr», έστειλε ένα e-mail που ξεχειλίζει από πικρία και αγανάκτηση και περιγράφει σκηνές που θυμίζουν στρατόπεδο συγκέντρωσης:
«…Ήμασταν σχεδόν 150 άτομα… Μας έβγαλαν έξω στο προαύλιο του νοσοκομείου και μας χώρισαν σε ομάδες… στη συνέχεια περάσαμε για να δώσουμε αίμα, ούρα και μετά ξεκίνησε η μαζική μαραθώνια επίσκεψη σε διάφορους γιατρούς ειδικοτήτων (οφθαλμίατρο, καρδιολόγο, ωτορινολαρυγγολόγο, ψυχίατρο κτλ).
Ώσπου έφτασε η στιγμή που υποθέτω πως όλοι ένιωσαν ότι η ξεφτίλα που εμείς εμπιστευόμενοι το κατά τ’ άλλα κράτος δικαίου (μάλλον ζω στο δικό μου ουτοπικό κόσμο) δεν είχε πάτο!
…ζήτησαν να βγάλουμε τα ρούχα μας. …μας τόνισαν πως, αν κάποιος αρνηθεί, θα είχε και τις ανάλογες κυρώσεις δηλαδή τον αποκλεισμό. Μείναμε 30 γυναίκες γυμνές με άντρες γιατρούς –ανεξάρτητα αν ζητήσαμε να είναι γυναίκες- να μας κοιτάνε από πάνω μέχρι κάτω, να μας ζητάνε να σκύψουμε, να χοροπηδήσουμε κ.α. Αποποιηθήκαμε κάθε νομίμου δικαιώματός μας με την προσδοκία μιας θέσης για μια καλύτερη ζωή, την καλύτερη ζωή που μας υποσχέθηκε το κράτος και που επενδύσαμε τόσα χρόνια για να την αποκτήσουμε…», καταγγέλλει βαθιά πληγωμένη η 30χρονη δικηγόρος.
περισσότερα στο http://www.zougla.gr/news.php?id=33241

Δεν υπάρχουν σχόλια: