Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΥΤΣΗ

Σε κάθειρξη οκτώ ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο 23χρονος Γιώργος Βούτσης – Βογιατζής για τη ληστεία του καταστήματος της Εθνικής τράπεζας στο Γκύζη τον Οκτώβριο του 2007.
Το δικαστήριο ομόφωνα τον έκρινε ένοχο για ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, μετατρέποντας την αρχική κατηγορία σε βάρος του, που αφορούσε διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών σε βαθμό κακουργήματος.
Ωστόσο, ομόφωνα δεν του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλή ς συμπεριφοράς μετά την πράξη, που ζήτησε η υπεράσπισή του.
Στην απολογία του ζήτησε συγνώμη από τους υπαλλήλους και τους πελάτες της τράπεζας για «τα 35 δευτερόλεπτα εξουσιαστικής συμπεριφοράς απέναντί τους» όπως είπε.
«Δεν μετανιώνω για την πράξη μου, αλλά δεν θα την ξανάκανα, γιατί το προσωπικό βάρος για εμένα και την οικογένειά μου είναι τεράστιο. Τα χρήματα ήταν το τελευταίο που μας ενδιέφερε, καθώς δεν είχαμε σκεφτεί τι θα τα κάνουμε. Αυτό που μας ενδιέφερε ήταν η έμπρακτη προσβολή του τραπεζικού συστήματος».
Η εισαγγελέας, η οποία πρότεινε να μετατραπεί το ένα κακούργημα σε πλημμέλημα, ευχαρίστησε τους αναρχικούς, τον κατηγορούμενο και τους δικηγόρους του για την στάση τους σε όλη τη διαδικασία.
Ο νεαρός επέστρεψε στις φυλακές, καθώς δεν δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: