Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Ο Φ.ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Την κλήση του εφοπλιστή Φ. Μανούση, ως πρώτου μάρτυρα, αποφάσισε η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση Παυλίδη. Η εξέταση του κ. Μανούση προσδιορίστηκε για σήμερα το μεσημέρι ενώ νωρίτερα, τα κόμματα θα πρέπει να έχουν καταθέσει κατάλογο των μαρτύρων που προτείνουν να κληθούν. Στην πρώτη συνεδρίασή τους, οι 13 βουλευτές-μέλη της επιτροπής αποφάσισαν να συνεδριάζουν δύο φορές την ημέρα ενώ εξέλεξαν προεδρείο με πρόεδρο τον γ΄ αντιπρόεδρο της Βουλής Αν. Νεράτζης, αντιπρόεδρο το βουλευτή Δράμας Μ. Τζίμα και γραμματέα τη βουλευτή Καστοριάς Π. Μπουζάλη. Η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης είναι μυστική, δεν θα δημοσιευτούν πρακτικά και δεν υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την πορεία της ή για το περιεχόμενο των καταθέσεων των μαρτύρων.

Η επιτροπή έχει όλες τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα πλημμελειοδικών και θα υποβάλει το πόρισμά της στις 27 Απριλίου. Οι 13 της ειδικής επιτροπής.
Δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα ονόματα των 13 βουλευτών (7 της ΝΔ, 3 του ΠΑΣΟΚ, 1 του ΚΚΕ, 1 του ΣΥΡΙΖΑ και 1 του ΛΑΟΣ) που θα συμμετάσχουν στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης Παυλίδη.
Βάσει των έγγραφων υποδείξεων των κοινοβουλευτικών ομάδων και μετά από σχετική απόφαση του προέδρου της Βουλής Δ. Σιούφα, η επιτροπή συγκροτείται ως ακολούθως:
Από τη ΝΔ οι κ.κ. Γρ. Αποστολάκος, Θ. Θαλασσινός, Α. Κουτσούμπας, Π. Μπουζάλη, Αν. Νεράντζης, Κ. Τζαβάρας και Μ. Τζίμας, από το ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Μ. Μπόλαρης, Γ,. Πεταλωτής και Π. Ρήγας, από το ΚΚΕ η κα Βέρα Νικολαΐδου, από το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ν. Τσούκαλης και από το ΛΑΟΣ ο κ. Αθ. Πλεύρης.
"Η απόφαση των μελών του Κοινοβουλίου,στη λήψη της οποίας πιστεύω ότι συνέβαλα και εγώ,οδηγεί στη σύσταση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για την υπόθεση Μανούση. Δηλώνω ότι προσβλέπω με εμπιστοσύνη στην κρίση των μελών της, βέβαιος για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας", δήλωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου για την απόφαση της Βουλής.
ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΕ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ. ΖΗΤΗΣΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ
www.ana.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: