Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

'ΦΟΝΙΚΟΣ" ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Εικοσιεπτά νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι είναι ο προσωρινός απολογισμός της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην επαρχία Αμπρούτσο της κεντρικής Ιταλίας,μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία και την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. "Εκατοντάδες σπίτια κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές", δήλωσε ο Αγκοστίνο Μιότζο, αξιωματούχος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.
Περισσότερα από δέκα χιλιάδες σπίτια και κτίρια επλήγησαν από τον σεισμό, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής. Χιλιάδες κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους ή συγκεντρώθηκαν σε γήπεδα της περιοχής, φοβούμενοι ισχυρούς μετασεισμούς. Πολλοί από τους μικρούς δρόμους στην παλιά πόλη της Λ'Ακουίλα έχουν αποκλειστεί από τα ερείπια των σπιτιών που καταπλάκωσαν σταθμευμένα αυτοκίνητα. Επίσης κατέρρευσαν και σύγχρονα κτίρια στην περιφέρεια της πόλης. Τμήμα της φοιτητικής εστίας της Λ'Ακουίλα κατέρρευσε, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν μέσα στο κτίριο υπήρχαν φοιτητές. Όπως έγινε γνωστό, πολλοί τραυματίες έχουν παγιδευτεί στα ερείπια.
Ο σεισμός έγινε αισθητός, εκτός από την κεντρική Ιταλία, και στη Ρώμη. Το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε πως το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 95 χιλιόμετρα από τη Ρώμη σε βάθος 10 χιλιομέτρων. Αρχικά το ινστιτούτο είχε ανακοινώσει πως το μέγεθος του σεισμού είναι 6,3 βαθμοί. Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν από την πλευρά τους πως το μέγεθος είναι 5,8.

ΑΝΑ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: