Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Θαύμα: Μωρό που γεννήθηκε χωρίς αίμα έζησε!

Θαύμα: Μωρό που γεννήθηκε χωρίς αίμα έζησε! Συγκλονιστική είναι η ιστορία ενός μωρού το οποίο αν και γεννήθηκε χωρίς αίμα, κατάφερε να θεραπευτεί, γεγονός που οι γιατροί το χαρακτηρίζουν ως «θαύμα».
Η Olivia Norton, γεννήθηκε με μια σοβαρή περίπτωση αναιμίας ενώ οι παλμοί της καρδιάς της ήταν πολύ αργοί. Είχε πολύ μικρή ποσότητα haemoglobin, μιας πρωτείνης, η οποία μεταφέρει οξυγόνο στα ερυθρά αιμοσφαίρια και δίνει στο αίμα το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα….


Αρχικά της έδιναν λιγότερες από δύο ώρες ζωής, όμως εκείνη τα κατάφερε και επιβίωσε μετά από μια σειρά μεταγγίσεων.
Η μητέρα της, Louise Bearman, σε συνέντευξή της, εξομολογήθηκε πως ήταν σοκαρισμένη όταν είδε πως γέννησε ένα «μωρό φάντασμα» (λόγω του άσπρου του χρώματος).
«H Olivia ήταν το πρώτο μου παιδί και πραγματικά δεν ήξερα τι πρέπει να περιμένω, όμως σίγουρα όχι ένα παιδί τόσο άσπρο…» πρόσθεσε και τόνισε
Υπήρχαν κάποιες επιπλοκές πριν την γέννα που ήταν πολύ τρομακτικές.

Όταν η Olivia, γεννήθηκε τόσο χλωμή, δεν ξέραμε τι συμβαίνει. Στην συνέχεια όμως όταν της έβαλαν αίμα και πήρε αυτό εκπληκτικό ρόζ χρώμα, ανακουφιστήκαμε!»
Η Olivia λοιπόν που γεννήθηκε 2,5 κιλά περίπου μεταφέρθηκε επειγόντως με το που γεννήθηκε σε ειδικό θάλαμο όπου παρακολουθείτο για δύο εβδομάδες και χάρη σε δύο μεταγγίσεις αίματος που έκανε, απέκτησε δύναμη και χρώμα ροδαλό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: