Τρίτη 24 Απριλίου 2012

“Δεν κάνω κυβέρνηση με ΝΔ για να κοροϊδεύει η Αριστερά”

Αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο να επικρατήσει η άποψη πως την επόμενη μέρα ότι και να ψηφίσουν οι πολίτες θα υπάρχει κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος προέβη σε μία σειρά διευκρινήσεων:

  • Δεν υπάρχει καμία συμφωνία ή συνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Αν αυτά που λένε ....οι εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα αποτυπωθούν στην κάλπη, η χώρα είναι ακυβέρνητη, γιατί χρειάζεται όχι απλά και μόνο πλειοψηφία στη Βουλή, δηλαδή πέραν των 151 Βουλευτών στη Βουλή, χρειάζεται πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα, χρειάζεται καθαρή εντολή.
  • Πρέπει ο λαός να μας πει πολύ καθαρά, με άνετη και μεγάλη πλειοψηφία τι θέλει.
  • Εμείς λοιπόν λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο, μη νομίζετε ότι θα πάει το ΠΑΣΟΚ να κάνει κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα να δημαγωγούν, να λαϊκίζουν, να τρίβουν τα χέρια τους επειδή βρέθηκαν οι αφελείς οι οποίοι θα σηκώσουν το σταυρό του  μαρτυρίου.

«Όχι. Πρέπει όλοι ανεξαιρέτως ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όταν λέω όλοι, εννοώ από τ’ αριστερά μέχρι τα δεξιά, όλο το φάσμα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Με αφετηρία αυτή τη θέση τόνισε πως «οι δυνάμεις της Αριστεράς που δηλώνουν ευρωπαϊκές, πρέπει να δουν τι θα κάνουν. θα μετάσχουν να βοηθήσουν προς μια προοδευτική κατεύθυνση; Ο κ. Κουβέλης, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δουν τι είναι: Είναι ένα κόμμα το οποίο οργανώνει happenings, το οποίο παρεμποδίζει τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ να κάνουν συγκεντρώσεις»;

«Είναι ένα κόμμα όπου τα βασικά του στελέχη όπως ο κ. Λαφαζάνης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι υπέρ της  επιστροφής στη δραχμή;» συνέχισε «ή είναι μια ριζοσπαστική αλλά ευρωπαϊκή δύναμη», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ…


Η σύνθεση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

 
Πύρρος Δήμας: Ολυμπιονίκης άρσης βαρών

Φώφη Γεννηματά: Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός

Νίκος Ανδρουλάκης: Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, πολιτικός μηχανικός.

Θεόδωρος Καριώτης: Καθηγητής Δικαίου Θάλασσας, μέλος του ΠΑΚ, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ

Κυριακή Σταμαδιάνου: Αντιπρόεδρος Ένωσης ασκουμένων δικηγόρων Αθήνας

Αθανάσιος Τσαφτάρης: Καθηγητής ΑΠΘ

Τάσος Φλάμπουρας: Επιχειρηματίας τεχνολογιών Διαδικτύου

'Αρτεμις Παπαδάκου: Αρχιτέκτων

Σωτήρης Γκασούκας: Εκπρόσωπος ατόμων με ειδικές ανάγκες

'Αννα Πάντου: αντιπρόεδρος ελληνικής εταιρείας προστασίας ανάπηρων παιδιών

Φραγκίσκος Μπριλλάκης: Νέος αγρότης

Μαρία Αναγνωστοπούλου: Γιατρός, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ
protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: