Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Το τεστ που κάνουν όλοι οι Έλληνες

Εσείς πόσο πιθανό είναι να καταλήξετε σε μια ψήφο στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ; 
Πόσο τοις εκατό "ανεξάρτητος Έλληνας" είστε; Μήπως γοητεύεστε από τις απόψεις που (δεν) ακούγονται από τη Χρυσή Αυγή; Θεωρείτε ότι στο πολιτικό σύστημα πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα "Κοινωνική Σύμφωνία"; Πρέπει να αναλάβουμε "Δράση" για να φτιάξουμε μια "Δημοκρατική Αριστερά" που θα λειτουργεί όπως ο "ΛΑΟΣ" θέλει; Ή μήπως... μια "Δημοκρατική Συμμαχία" που θα δημιουργήσει συνθήκες για "Ανταρσύα" και επικράτηση των Οικολόγων Πρασίνων;

Κάποιοι πιστεύουν ότι οι διαχωριστικές γραμμές έχουν πέσει και ότι οι ψηφοφόροι δεν κινούνται με βάση τα παραδοσιακά τόξα μεταξύ αριστεράς και δεξιάς.


"Πρέπει να μειωθούν οι ποινές των φυλακισμένων για την αποσυμφόρηση των φυλακών;", "Πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή στα δικαιώματα των Ελλήνων που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από Έλληνες γονείς;", "Τα δύο μεγάλα κόμματα που από τη Μεταπολίτευση εναλλάσσονται στη διακυβέρνηση της χώρας έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους και πρέπει να βρεθούν στο περιθώριο;" και "Η ανανέωση του πολιτικού συστήματος μπορεί να προέλθει μόνο από νέα κόμματα;", είναι μερικά από τα 30 ερωτήματα στο τεστ που μπορεί κάποιος να βρει στη διεύθυνση www.helpmevote.gr.


Με οδηγό τις περιφερειακές εκλογές του 2010 το εργαστήριο εφαρμοσμένης πολιτικής έρευνας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να εφαρμόσει το helpmevote και στις βουλευτικές εκλογές.


Πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό σύμβουλο ψήφου ο οποίος σκοπό έχει να βοηθήσει τους πολίτες να αποφασίσουν ποιό κόμμα να ψηφίσουν. Είναι μια εφαρμογή κατά την οποία ο πολίτης απαντάς σε 30 ερωτήσεις και οι απαντήσεις συγκρίνονται με τις απαντήσεις των κομμάτων. Ήδη τα κόμματα έχουν απαντήσει στο συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο ώστε να συνεκτιμηθεί η θέση τους.


Οι ερωτήσεις βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.helpmevote.gr στην οποία μπορεί να μπει κανείς και να απαντήσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: