Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ανακοινώσεις του Συλλόγου "ΦΙΛΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΤΣΙΑΝΟΥ"


Γνωρίζουμε σε όλα τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και στα θεσμικά όργανα του τόπου και την κοινή γνώμη τα παρακάτω.
  Α΄  ΝΕΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
  Τα μέλη που εκλέχτηκαν για το Διοικ. Συμβούλιο, κατά την επαναληπτική τακτική Γεν. Συνέλευση της 19 Μαρτίου, συνεδρίασαν, σύμφωνα με το Καταστατικό, στις 23 Μαρτίου και συγκροτήθηκαν σε Σώμα ως εξής.....



                            ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                     Τακτικά Μέλη
  1. Πρόεδρος               Ζωγραφάκης Γιώργος     τηλ.             6972 315632      
  2. Αντ/δρος                Μπουλάκης Λάζαρος        »               6977 881154      
  3. Γεν. Γραμματέας    Κανατάς Γιάννης              »               6945 822836      
  4. Ταμίας                    Βεροιώτης Αντώνης         »               6977 805720      
  5. Μέλος                    Βασιλάκης Γιάννης            »              6948 525240      
                                 Αναπληρωματικά μέλη
  1. Τσαμουρτζής Αθανάσιος
  2. Ζούνης Αναστάσιος     
                       ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  1.  Πρόεδρος              Λαμπούδης Θεόδωρος     τηλ.             6976 511082      
  2.  Μέλος                   Τσιολάκης Πέτρος
  3.      »                        Μαγδάλης Θανάσης
      Αναπληρωματικό μέλος: Αυγερινός Μιχάλης
  Τα νέα όργανα διοίκησης του Συλλόγου θα εργαστούν εντατικά προς την κατεύθυνση υλοποίησης της Διαθήκης του Στέφανου Κότσιανου, καθώς μάλιστα υπάρχουν σημαντικές θετικές εξελίξεις, όπως φαίνεται από τις παρακάτω ανακοινώσεις μας:
                                 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ
  1. ΚΟΤΣΑΝΕΪΚΟ: α) Το κτίσμα: Γίνεται γνωστό ότι ο Δήμος αγόρασε και το υπόλοιπο του πατρικού κτίσματος του Στέφανου Κότσιανου και έτσι ενοποιείται ένα κτίσμα το οποίο είχε χωριστεί κατά τρόπο ανορθόδοξο και υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στις επιβαλλόμενες επεμβάσεις συντήρησης και αξιοποίησής του. Τώρα πλέον αποκαθίσταται στην αρχική του μορφή και έκταση και, όταν αποκατασταθεί, θα αποτελεί ένα αληθινό στολίδι για τον τόπο. Θα εξυπηρετεί, όχι μόνο την εγκατάσταση και λειτουργία του Λαογραφικού –Ιστορικού Μουσείου, το οποίο οραματίστηκε ο Στ. Κ., αλλά θα μπορεί να στεγάσει και άλλες παρεμφερείς δραστηριότητες. Και το πλέον ευχάριστο είναι το γεγονός ότι συντάσσεται ήδη πολύ καλή μελέτη σωστής αποκατάστασης του όλου κτίσματος και γίνεται, από πλευράς Δήμου, συντονισμένη προσπάθεια ένταξης της αποκατάστασης αυτής σε ανάλογο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Ελπίζουμε να είμαστε σύντομα στην ευχάριστη θέση να κάνουμε σχετικές περαιτέρω ανακοινώσεις.
  β) Το Αρχείο Κότσιανου –Ψηφιοποίηση: Ευχαρίστως κάνουμε γνωστό στα μέλη και στους φίλους του Συλλόγου ότι, κατά ασφαλείς πληροφορίες, εγκρίθηκε η ένταξη της ψηφιοποίησης του Αρχείου Κότσιανου σε ειδικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας και αξίας, εφόσον πραγματοποιηθεί. Ελπίζουμε σύντομα να κάνουμε σχετικές ανακοινώσεις, δεδομένου ότι ο Σύλλογός μας είναι φορέας υλοποίησης του έργου, έχοντας υπογράψει σχετική προγραμματική σύμβαση.
  2. «ΙΔΡΥΜΑ» Μαθητών. Με επίσης ιδιαίτερη ευχαρίστηση κάνουμε γνωστό ότι, ύστερα από αναβολές και παλινδρομήσεις, λόγω τυχαίων αλλαγών αρμόδιων πολιτικών προσώπων στα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας, αλλά και λόγω απίστευτων ιδιοτροπιών της αθάνατης ελληνικής γραφειοκρατείας, υπογράφηκε τελικά από τα συναρμόδια υπουργεία το Προεδρικό Διάταγμα αναγνώρισης του «Ιδρύματος  Στέφανου και Καίτης Κότσιανου» και απομένει η τυπική υπογραφή από τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο ορισμός, εν συνεχεία, διοίκησης, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Ιδρύματος, ώστε επιτέλους να αρχίσει να λειτουργεί το Ίδρυμα – δεύτερο μεγάλο οραματισμό του Στέφανου Κότσιανου. Γίνεται προσπάθεια να συντομευτούν οι γραφειοκρατικές λεπτομέρειες και να ολοκληρωθεί η διαδικασία σχετικά με το Ίδρυμα, για το οποίο, επίσης, ελπίζουμε σύντομα να κάνουμε σχετικές ανακοινώσεις.
  Όλα τα παραπάνω, συνθέτουν ένα ευτυχές σύνολο θετικών εξελίξεων γύρω από την υπόθεση της Διαθήκης Στέφανου Κότσιανου, οι οποίες, επιτέλους, κινούν θετικά προς τα εμπρός το σοβαρό αυτό για τον τόπο μας θέμα, το οποίο είχε βαλτώσει επί χρόνια.
  Ασφαλώς θα επανέλθουμε σύντομα.
  Παρακαλούνται τα μέλη που δεν έχουν τακτοποιήσει τη συνδρομή τους, να επικοινωνήσουν με τον ταμία. Η συνδρομή είναι 10 ευρώ το χρόνο. Ας γίνει αυτή η μικρή «θυσία», όχι τόσο για να ενισχυθούν τα οικονομικά του Συλλόγου, όσο για να είναι ο Σύλλογος τυπικά εντάξει.
  Υπενθυμίζουμε ότι «οι πόρτες του Συλλόγου είναι ανοιχτές» σε όλους, όσοι θεωρούν ότι αξίζει τον κόπο να βοηθήσουμε στην υλοποίηση μιας σημαντικής Διαθήκης ενός σημαντικού ανθρώπου, για το καλό του τόπου μας.
                                                 Για το Διοικητικό  Συμβούλιο
                                      Ο πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας
                                      Γ. Ζωγραφάκης                    Γ. Κανατάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια: