Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ΈΞΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ


Δεκατέσσερις μήνες μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του τέως γενικού γραμματέα, Χρ. Ζαχόπουλου, κλείνει πλέον η ανάκριση για την υπόθεση της απόπειρας εκβιασμού σε βάρος του, που διενήργησε ο 2ος ειδικός ανακριτής, Δημήτρης Οικονόμου.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη στον εισαγγελέα Ν. Χριστόπουλο, ο οποίος, αφού μελετήσει όλο το υλικό που συγκεντρώθηκε, θα συντάξει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη. Έξι είναι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της απόπειρας εκβίασης αλλά και της διακίνησης του επίμαχου «ροζ» DVD.
Εκτός από την Εύη Τσέκου, βαριές ποινικές ευθύνες έχουν αποδοθεί στον εργατολόγο Χρήστο Νικολουτσόπουλο, τους δικηγόρους Ηρακλή Κουτελίδα και Δημήτρη Μπαλέρμπα, τον εκδότη της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», Θέμο Αναστασιάδη και το δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη.
Εν τω μεταξύ, φυλάκιση δύο ετών και ενός μηνός με αναστολή και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον εκδότη της εφημερίδας «Αυριανή», Γιώργο Κουρή και το διευθυντή Γ. Τσιρογιάννη για την αναδημοσίευση των προσωπικών φωτογραφιών της Εύης Τσέκου με τον πρώην γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού.
Όσο και αν φαίνεται ακατανόητο, εν τούτοις, τιμωρήθηκαν με αυστηρότερες ποινές αυτοί που αναδημοσίευσαν τις φωτογραφίες από εκείνον που τις πρωτοδημοσίευσε. Ο Θέμος Αναστασιάδης τιμωρήθηκε προσφάτως με φυλάκιση 19 μηνών με αναστολή και οι κ.κ. Κουρής και Τσιρογιάννης με 25 μήνες φυλάκιση με αναστολή.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: