Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΑΣΧΗΜΕΣ ΜΝΗΜΕΣ .....


"Όταν οι συνωμοσίες είναι αληθινές"
"Τουλάχιστον μια γενιά Ελλήνων αρνείται να πιστέψει τις επίσημες εκδοχές για διάφορα πολιτικά γεγονότα. Αυτοί οι Έλληνες είναι σήμερα 60 ετών και πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της νιότης τους σ’ ένα πολιτικά ταραγμένο περιβάλλον. Ήταν η εποχή που οι ξένες μυστικές υπηρεσίες, το παρακράτος αλλά και οι μετεμφυλιακές διενέξεις είχαν μετατρέψει την Ελλάδα σε μια ασταθή χώρα. Πράγματι, από τα τέλη της δεκαετίας του 1940 μέχρι και τη μεταπολίτευση του 1974, η Ελλάδα ήταν μια χώρα μειωμένης εθνικής κυριαρχίας, όπου οι κρίσιμες αποφάσεις λαμβάνονταν στο παρασκήνιο. Σ’ αυτό το ζοφερό σκηνικό εξυφάνθηκαν μερικές από τις μεγαλύτερες συνωμοσίες στην ιστορία της Ελλάδας, οι οποίες προέρχονταν από τα ίδια κέντρα που βοήθησαν τους συνταγματάρχες να καταλάβουν την εξουσία και που επιχείρησαν πρόσφατα να επιβάλουν το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο.
Ας δούμε λοιπόν τρεις από αυτές τις σκοτεινές πτυχές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας:
Νεκρός δημοσιογράφος
Την Κυριακή 16 Μαΐου του 1948, ο βαρκάρης Λάμπρος Αντώναρος ξεκίνησε για την συνηθισμένη του βόλτα στα νερά του Θερμαϊκού μη γνωρίζοντας ότι η «ψαριά» εκείνης της μέρας θα αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά και αστυνομικά μυστήρια, που ακόμα και σήμερα παραμένει ανεξιχνίαστο. Λίγα μέτρα μακριά από την ακτή, ο Αντώναρος βρήκε να επιπλέει ένα φρικτά παραμορφωμένο πτώμα. Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στην ελληνική κυβέρνηση: το πτώμα ανήκε στον αμερικανό δημοσιογράφο του CBS Τζορτζ Πολκ. Η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ απαιτούσε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και οι αμερικανοί αξιωματούχοι πίεζαν με τη σειρά τους την ελληνική κυβέρνηση, την οποία θεωρούσαν διεφθαρμένη, για άμεσα αποτελέσματα. Σε διαφορετική περίπτωση, η κάνουλα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων την ημέρα, που προέβλεπε το σχέδιο Μάρσαλ, θα έκλεινε.Οι ελληνικές αρχές, υπό την πίεση των Αμερικανών, έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά και γρήγορα αποκάλυψαν τους «ενόχους» της στυγερής δολοφονίας. Ήταν ο Βαγγέλης Βασβανάς, ο Αδάμ Μουζενίδης και ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Στακτόπουλος.
Για τις αρχές ασφαλείας και το δικαστήριο, η ενοχή τους ήταν πέρα για πέρα προφανής, αφού αποτελούσαν το χειρότερο είδος «εγκληματία» της εποχής, δηλαδή ήταν κομμουνιστές!"
http://alkimosarchive.blogspot.com/2009/02/blog-post_26.html
Από το τροκτικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: