Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η παρέα του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν είχε καμία σχέση με τα άτομα που είχαν ρίξει μπουκάλι κατά του περιπλικού στο οποίο επέβαιναν οι δύο ειδικοί φρουροί, όπως προκύπτει από το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών και το οποίο απορρίπτει τις προσφυγές κατά της προσωρινής τους κράτησης.
Το δικαστικό συμβούλιο τονίζει ότι από κανένα στοιχείο της ανάκρισης δεν προέκυψε η σχέση μεταξύ των προσώπων που πέταξαν το μπουκάλι και των ατόμων που βρέθηκαν λίγο αργότερα στις οδούς Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Ακόμη, προσθέτει ότι δεν προκύπτει ότι τα άτομα αυτά αποτελούσαν ομάδα.
Αντίθετα, βάσει των καταθέσεων οκτώ αυτοπτών μαρτύρων, οι ειδικοί φρουροί, που θα παραμείνουν προφυλακισμένοι, προκαλούσαν όσους βρίσκονταν στο σημείο με υβριστικές φράσεις και χειρονομίες.
Επίσης, αναφέρεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι έδρασαν αντίθετα προς τις εντολές του Κέντρου Αμεσης Δράσης και ότι ο ειδικός φρουρός «ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» έβγαλε το όπλο του και στόχευσε προς το μέρος των ανηλίκων και των ατόμων που βρίσκονταν πίσω τους.


TOvima

Δεν υπάρχουν σχόλια: