Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Πάλι στην "απ΄έξω" οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής
.
Θρήνος! Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοίνωσε την καταβολή αποζημιώσεων σε ελαιοπαραγωγούς 31 Νομών της χώρας. Θα μοιράσει συνολικά 75 εκατομμύρια ευρώ και οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής έμειναν πάλι στην "απ΄εξω".
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Βαγιωνάς έστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων μέσω της οποίας ζητάει εξηγήσεις για τον αποκλεισμό της Χαλκιδικής, αλλά και τα δέοντα για την αποκατάσταση της αδικίας.
Ολη η ιστορία φαίνεται να έχει ξεκινήσει από την Επιστημονική Επιτροπή που ορίστηκε από το Υπουργείο για να ερευνήσει πανελλήνια τις επιπτώσεις των καταστροφών που προκλήθηκαν ανα την επικράτεια και η οποία όπως αποδεικνύεται δεν πάτησε ποτέ το πόδι της στη Χαλκιδική παρόλο που οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής μέσα στην καλλιεργητική περίοδο 2008-2009 έχουν δεχθεί αλλεπάλληλα χτυπήματα.
...και να σκεφτεί κανείς ότι ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης είναι κάθε λίγο και λιγάκι στη Χαλκιδική προσκεκλημένος για εκδηλώσεις και εγκαίνια. Μάλιστα με την ευκαιρία της τελευταίας του παρουσίας του στο Νομό μας, στις 25 Απριλίου για την Agroturis 2009 είχε και ανεπίσημη συνάντηση με την ηγεσία της Νομαρχίας και κομματικών στελεχών της Ν.Δ. Χαλκιδικής, όπου ενημερώθηκε για μια ντουζίνα αγροτικά θέματα που απασχολούν το Νομό και τους αγρότες. Το συγκεκριμένο δεν του το είπαν ...ή από το ένα μπήκαν και από το άλλο βγήκαν;
από Cholomontas

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μην στενοχωριέστε. Θα το λύσει ο Ζωγράφος όπως ..όλα τα άλλα.