Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Εισαγγελική έρευνα για την ιδιοκτησία έκτασης στον Όλυμπο



Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης μπήκε υπόθεση που αφορά έκταση δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων στην περιοχή του ανατολικού Ολύμπου, την κυριότητα της οποίας διεκδικούν, τόσο η μονή Αγίου Διονυσίου, η οποία βρίσκεται στο Λιτόχωρο Πιερίας, όσο και ο ομώνυμος δήμος.
Τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας παρήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς, έπειτα από καταγγελίες που προηγήθηκαν. Η παραπάνω έκταση αποτελεί αντικείμενο χρόνιας αντιπαράθεσης μεταξύ της μονής και του δήμου Λιτοχώρου. Η μονή υποστηρίζει ότι διαθέτει τίτλους κυριότητας, από την εποχή του 19ου αιώνα, για έκταση που υπερβαίνει τα 50.000 στρέμματα.
Με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της συγκεκριμένης έκτασης -σύμφωνα με τις καταγγελίες που προηγήθηκαν της εισαγγελικής εντολής - είχε εμπλακεί, κατά το παρελθόν, ο γνωστός για τη συμμετοχή του στο «παραδικαστικό» κύκλωμα -πρώην πρωτοδίκης- Λεωνίδας Στάθης. Ο τελευταίος, με αποφάσεις που αμφισβητήθηκαν από το δήμο Λιτοχώρου, άναψε το «πράσινο φως», ώστε να περάσουν οι υπό διεκδίκηση εκτάσεις στην ιδιοκτησία της Μονής.
Την εισαγγελική έρευνα ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο αντιεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελος Καμηλάρης. Σύμφωνα με τη σχετική έγγραφη παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, Γιώργου Μπόμπολη, θα διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλόμενων, σε σχέση με τις διεκδικήσεις της μονής, καθώς και το εάν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

ZOUGLA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: