Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΙΤΙΑ ΕΓΧΕΙΡΙΣΗ,ΚΑΘΩΣ ΜΕΤΑ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ,ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΑΠΗΡΟΣ

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε νευροχειρουργό που εγχείρισε «χωρίς λόγο» πρώην βαλκανιονίκη πολίστα της εθνικής ομάδας νέων και ελπίδων με αποτέλεσμα να υποστεί αναπηρία σε ποσοστό 67%.Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του "πρότερου έντιμου βίου" ενώ αθώωσε το δεύτερο κατηγορούμενο γιατρό που κάθισε στο εδώλιο.
Στην απολογία του ο πρώτος κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία λέγοντας ότι "ο ασθενής δεν ακολούθησε τις οδηγίες του κατά τη μετεγχειρητική του πορεία".Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2003. Ο πρώην αθλητής του πόλο, στις ομάδες ΠΑΟΚ, Άρη, και ΟΦΗ, Λευτέρης Κόντης ένοιωθε ενοχλήσεις στην μέση και απευθύνθηκε στον νευροχειρουργό ο οποίος ύστερα από 36 ώρες τον οδήγησε στο χειρουργικό τραπέζι λέγοντας του ότι σε αντίθετη περίπτωση θα έμενε παράλυτος. Την ίδια μέρα του πρώτου ραντεβού ο γιατρός φέρεται ότι είχε παραγγείλει και τις βίδες τιτανίου που τοποθετήθηκαν στην σπονδυλική στήλη του πρώην αθλητή.
Ο παθών έδειξε τις προεγχειρητικές ακτινογραφίες σε κορυφαίο Γάλλο νευροχειρουργό ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα και ότι θα μπορούσε να αποφύγει το χειρουργείο . Σήμερα ο αντιμετωπίζει αφόρητους πόνους στην μέση και δεν νοιώθει το δεξί του πόδι.
Πρωτόδικα ο νευροχειρουργός είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 18 μηνών και ο συγκατηγορούμενος του γιατρός που εκτελούσε χρέη βοηθού στην συγκεκριμένη εγχείρηση είχε αθωωθεί επίσης. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΣΕ ΙΣΟΒΙΑ;;;;ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕ;;;ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ;;;
ΠΡΕΖΑ TV28-5-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: