Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΩΝ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΚΑΙ ΛΑΦΑΖΑΝΗ !!!

Το τέλος β' κατοικίας στη Χαλκιδική.
Με πρόστιμα απειλούνται τώρα, σύμφωνα με τη νομαρχία Χαλκιδικής, περισσότεροι από 21.000 ιδιοκτήτες εξοχικών οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει ακόμη το τέλος β' κατοικίας, ή αλλιώς το γνωστό «χαράτσι», για την περίοδο 2000 - 2007 μετά την πρόσφατη απόρριψη ως εκπρόθεσμης της αίτησης του ΚΕΠΚΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του τέλους.
Νομαρχία Χαλκιδικής: Πληρωτέο το τέλος
«Το τέλος β' κατοικίας για τα προηγούμενα οχτώ έτη είναι πληρωτέο και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εισπράξουμε τα ποσά που έχουν βεβαιωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2008, διαφορετικά θα έρθουμε αντιμέτωποι με την κατηγορία της απιστίας. Οσοι μάλιστα καθυστερούν την καταβολή του θα έρθουν αντιμέτωποι με τις προσαυξήσεις της εφορίας», δήλωσε στον «Α» ο νομάρχης Χαλκιδικής, Αστέριος Ζωγράφος.
Αξίζει να σημειωθεί πως η καταβολή του τέλους καταργήθηκε με απόφαση της νομαρχίας από 1η Ιανουαρίου του 2008, ωστόσο η απόφαση αυτή δεν είχε αναδρομική ισχύ, με αποτέλεσμα συνολικά 32.000 καταγεγραμμένοι ιδιοκτήτες κατοικιών να έχουν βρεθεί μπλεγμένοι σε ένα πραγματικό αλαλούμ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της νομαρχίας Χαλκιδικής, οι 10.400 εξ αυτών κατέβαλαν το τέλος, οι 6.000 αναζητούνται καθώς έχουν αλλάξει διεύθυνση και οι υπόλοιποι 15.600 καλούνται να σπεύσουν στα ταμεία...
Πηγή
από ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

ΣΤΙΓΜΑ: Εμεις μετα από αυτή την εξέλιξη θυμηθήκαμε μιά δήλωση του Νομάρχη Λαφαζάνη το 2006: "Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας θα βγει μετά από τρία χρόνια και θα την κερδίσουμε !"
Δείτε που δικαιώθηκε πλήρως !!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο σ'αυτό δικαιώθηκε ;

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΤΕ σ΄ αυτό δικαιώθηκε, το Δικαστήριο ΔΕΝ ΕΚΡΙΝΕ επί της ουσίας. Άλλωστε επί της ουσίας ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ και δεν θα καταβάλλουν το τέλος όσοι προδέφυγαν στην Δικαιοσύνη προσφάλλοντας ατομικά την απόφαση !!!

Ανώνυμος είπε...

Καί σε τρία χρόνια βγήκε η απόφαση καί την έχασε το ΚΕΠΚΑ παρά τα αντίθετα που κυκλοφορούσαν....
Τσιμουδιά τώρα το ράδιο-Θεσσαλονίκη, αλλά και οι ...δικοί μας τίποτε !!!