Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΚΑΙ ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Την άκρη του νήματος προσπαθούν να εντοπίσουν οι Έλληνες ειδικοί, μετά τον πρώτο ασθενή που έφθασε από το Εδιμβούργο- το κρούσμα επιβεβαιώθηκε προχθές. Μέσα σε ένα μόλις 24ωρο προστέθηκε στη λίστα των κρουσμάτων ακόμη ένας φοιτητής από τη Σκωτία, ενώ συναγερμός χτύπησε για ακόμη έναν φίλο τους, ο οποίος αργά χθες το βράδυ εξεταζόταν από τους γιατρούς στο «Σισμανόγλειο».
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι επιδημιολόγοι και οι εντατικολόγοι εκφράζουν την ανησυχία τους πως τις επόμενες ημέρες θα σημειωθεί ντόμινο κρουσμάτων. Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες την παρέα των φοιτητών στο Εδιμβούργο αποτελούσαν τουλάχιστον 12 νεαροί. Μάλιστα, πριν από την αποχώρησή τους για την πατρίδα είχαν συμμετάσχει σε αποχαιρετιστήριο έθνικ πάρτι, όπου ήρθαν σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Αναζητούν τους φίλους.
Έτσι μοιραία δημιουργείται ένα... μυστήριο όσον αφορά το πώς και από ποιον προσβλήθηκαν οι νεαροί φοιτητές. Πάντως, οι αρχές του υπουργείου Υγείας βρίσκονται σε μια προσπάθεια εντοπισμού των φίλων του 21χρονου, τόσο για να τους ενημερώσουν όσο και για να προσπαθήσουν να ξετυλίξουν το «κουβάρι». Στο πλαίσιο αυτό, ήρθαν σε επικοινωνία με ακόμη έναν συμφοιτητή τους από την Κύπρο, στον οποίο έχουν χορηγηθεί προληπτικά αντιϊκά φάρμακα, αν και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει εκδηλώσει συμπτώματα. Ανησυχία έχει προκαλέσει και το γεγονός πως ο 21χρονος φοιτητήςτο πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε την Τρίτη το βράδυ- ήταν μολυσματικός κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από τη Σκωτία στην Ελλάδα, με ενδιάμεση στάση τη Γερμανία.
Ειδικότερα, οι γερμανικές υγειονομικές αρχές βρίσκονται στη διαδικασία ιχνηλάτησης 20 επιβατών, ενώ οι αντίστοιχες ελληνικές ιχνηλατούν 29 συνεπιβάτες- εκείνους δηλαδή τους επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές πριν και δύο σειρές μετά τον 21χρονο. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως παρ΄ ότι οι θερμικές κάμερες κατέγραψαν πως έχει πυρετό, κατά την έξοδό του από το αεροδρόμιο οι ειδικοί στο Αεροϋγειονομείο δεν του έκαναν έλεγχο. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, το Εδιμβούργο δεν συγκαταλέγεται στη λίστα των προσβεβλημένων και συνεπώς το ύποπτο κρούσμα δεν εμπίπτει στα κριτήρια! Οι ειδικοί έλαβαν όμως σαφείς οδηγίες χθες πως από ΄δώ και πέρα θα ελέγχονται και οι εμπύρετοι ταξιδιώτες που φτάνουν από Βρετανία, Ισπανία, Καναδά, Ιαπωνία, εκτός από την Αμερική και το Μεξικό.
Στο μεταξύ, επιβεβαιώθηκε χθες πως ακόμη ένα μέλος της παρέας, 20 ετών, έχει προσβληθεί από τη νέα γρίπη και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη. Ήδη, ακόμη ένα ύποπτο κρούσμα - και αυτός μέλος της παρέας- νοσηλεύεται από χθες στο «Σισμανόγλειο», όπου και εξετάζεται από τους γιατρούς για να διαπιστωθεί εάν νοσεί. Ο ίδιος απευθύνθηκε χθες στους ειδικούς που βρίσκονται στο «Ελ. Βενιζέλος» καθώς λίγο πριν αναχωρήσει για Αλεξανδρούπολη αισθάνθηκε αδιαθεσία και θορυβημένος από την εξέλιξη των πραγμάτων, ζήτησε να υποβληθεί σε εξετάσεις.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: