Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΘΡΊΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ !!!


Ολική ανατροπή υπέρ ΠΑΣΠ στο Αριστοτέλειο- Ανοδος επίσης 10% στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και 15% στο Ιόνιο...Εκλογές σε φόντο... πράσινο. Η ΠΑΣΠ είναι η συγκριτικά κερδισμένη παράταξη ανάμεσα στις συμμετέχουσες δυνάμεις, στην εφετινή φοιτητική κάλπη. Η παράταξη που πρόσκειται στο ΠαΣοΚ σημείωσε άνοδο, σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις ιδιαιτέρως εντυπωσιακή, κατορθώνοντας να αποσπάσει αρκετές σχολές από τη, σταθερά πρώτη μιαν ακόμη χρονιά, παράταξη της ΔΑΠ.
Η εφετινή αναμέτρηση σημαδεύτηκε και από την πρωτόγνωρη καθυστέρηση στην καταμέτρηση των ψήφων, ακόμη και σε συγκριτικά μικρούς φοιτητικούς συλλόγους, λόγω συνεχών αντεγκλήσεων και διαφωνιών για την εγκυρότητα ψηφοδελτίων και ορισμένων επί μέρους αποτελεσμάτων. Την ίδια στιγμή η εισβολή κρανοφόρων, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, στο κτίριο Γκίνη του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων και ο πανικός που επικράτησε και σε άλλες σχολές του κέντρου για επικείμενες... επιδρομές, οδήγησε σε διαδικασίες κεκλεισμένων των θυρών, με εντεινόμενη επαγρύπνηση και περιφρούρηση.
Συγκεκριμένα άνοδο η οποία σε επί μέρους συλλόγους ή και πανεπιστήμια ανερχόταν ως και 17% κατέγραψαν, σε πανελλαδική κλίμακα, οι δυνάμεις της «πράσινης» φοιτητικής παράταξης. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με έδρα τον Βόλο, κατεγράφη άνοδος 10% και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ανήλθε σε 15%. Σημαντική άνοδος σημειώθηκε και στα Ιωάννινα, ενώ η ΠΑΣΠ ενίσχυσε τις δυνάμεις και στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με μέση αύξηση τις 6 ποσοστιαίες μονάδες.Την τάση της «πράσινης» ανάκαμψης αποδεικνύουν και τα αποτελέσματα από διάφορες σχολές. Η ΠΑΣΠ απέσπασε, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα έπειτα από πέντε ή και δέκα χρόνια, την πρωτιά στη Νοσηλευτική Αθηνών, στο Οικονομικό Τμήμα του ΑΠΘ, στο Ιστορικό- Αρχαιολογικό του ίδιου πανεπιστημίου, στο Χημικό των Ιωαννίνων και στους Χημικούς Μηχανικούς της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Αντίστοιχα αύξησε την απόσταση από τη ΔΑΠ στο μοναδικό ίδρυμα της Αθήνας όπου κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ).
Την ίδια στιγμή η ΔΑΠ κλυδωνίστηκε στα παραδοσιακά «κάστρα» της, όπως το Πανεπιστήμιο Πειραιά, η Νομική Σχολή, το Πάντειο και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, όπου είτε περιορίστηκαν σημαντικά οι ευρείες διαφορές που της εξασφάλιζαν άνετη πλειοψηφία είτε διατήρησε την αυτοδυναμία της, σε οριακά επίπεδα (στην περίπτωση του Πανεπιστημίου Πειραιά).
TO BHMA
από nonews-NEWS

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ..ΔΕ ΨΗΦΙΖΟΥΝ....