Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΠΩΣ ΝΑ ΚΛΕΨΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ...

Εάν δεν αρκείσθε στην ...συνήθη μίζα του 5 - 10% (που παίρνουν οι επιβλέποντες, οι ελέγχοντες προϊστάμενοί τους αλλά ενίοτε και οι πολιτικοί προϊστάμενοι) και θέλετε κάτι ....παραπάνω τότε:
  • Επιλέγετε περιπτώσεις που ο φορέας χρηματοδότησης δεν ασχολείται με ελέγχους. Το υπουργείο οικονομίας με τις δημόσιες επενδύσεις του είναι ότι καλύτερο ! Δίνει τα λεφτά και δεν νοιάζεται πως ξοδεύονται ! Και το υπουργείο εσωτερικών καλό είναι.
  • Φροντίζετε το φυσικό αντικείμενο να είναι αόριστο και μπερδεμένο. Αποφεύγετε τις λεπτομέρειες. Προτιμάτε γενικές περιγραφές: π.χ. "συντήρηση δρόμων" ή "καθαρισμός ρεμμάτων" χωρίς να λέτε ποιούς δρόμους ή ποιά ρέμματα.
  • Δεν κάνετε δημοπράτηση αλλά το πάτε είτε με "συμπληρωματική σύμβαση" είτε με πρόχειρο διαγωνισμό. Όταν δεν μπορείτε να αποφύγετε την δημοπράτηση φροντίζετε οι μελέτες και οι τεχνικές περιγραφές να είναι ελλιπείς και αόριστες. Άν δεν υπάρχουν μελέτες ακόμη καλύτερα !!! Δεν έχετε καμμία δέσμευση !
  • Τάζετε μερτικό σε όλους τους εμπλεκόμενους για να μην σας χαλάσουν τη ...σούπα.
  • Αμολάτε τους παπαγάλους να βρίζουν και να προσβάλουν όποιον αντιπολιτευόμενο ή άσχετο πάει να σας χαλάσει τη δουλειά ...

Με αυτές τις απλές κινήσεις μπορείτε να "διαχειρισθείτε" ελεύθερα το δημόσιο χρήμα αφού :

Κατασκευάζετε ότι θέλετε,

Πιστοποιείτε ότι θέλετε,

Πληρώνετε ότι θέλετε,

ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΌΣΑ ΘΕΛΕΤΕ !!!

Υ.Γ. : Αν δεν καταλάβατε το μάθημα υπάρχουν κάποιοι που έχουν ιδρύσει "σχολή" και παραδίδουν δωρεάν "μαθήματα" !!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταλάβαμε, αλλά πες τα πιο καθαρά -είμαστε ολίγον αφελείς...
"ο αφελής"

Ανώνυμος είπε...

Ποιό καθαρά δεν γίνεται.