Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ;;;

Οι "πρωταθλητές" στη διαφθορά!
Την ετήσια έκθεσή του 2008 για τη διαφθορά παρουσίασε τη Δευτέρα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, με τις πολεοδομίες, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το Εθνικό Σύστημα Υγείας να κρατούν για μία ακόμη φορά τα πρωτεία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας μόνο γιατρός -επιμελητής στο νοσοκομείο ΚΑΤ- κέρδισε μέσα σε έξι χρόνια δύο εκατομμύρια ευρώ από "φακελάκια", ενώ οι επιθεωρητές ελέγχουν τις καταγγελίες ασθενών ότι χειρουργοί νοσοκομείων τους ζήτησαν να καταθέσουν τα "φακελάκια" σε τραπεζικούς λογαριασμούς "off shore" εταιρειών που είχαν συστήσει οι ίδιοι.
Αίσθηση προκαλεί και η αποκάλυψη ότι στη Φολέγανδρο, παρότι υπήρξε καταδικαστική απόφαση απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το γκρέμισμα μιας αυθαίρετης μάντρας, η κατεδάφιση δεν προχώρησε κατόπιν συνεννόησης των εργολάβων της περιοχής.
Με αφορμή και το περιστατικό αυτό, ο κ. Ρακιντζής ζήτησε να δημιουργηθεί κεντρική υπηρεσία κατεδάφισης αυθαιρέτων, ώστε να δοθεί λύση στην παράνομη δόμηση.Για την καταπολέμηση της διαφθοράς κρατικών λειτουργών, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης προτείνει να καταργηθεί η εντοπιότητα, να ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες του Δημοσίου και να γίνει ουσιαστική η αξιολογηση των υπαλλήλων από τους προϊσταμένους τους.
Πηγή
από ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: