Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ;;;

Οφθαλμαπάτες...
Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ μετά το 2004, οφείλει κανείς να το αναγνωρίσει: ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν το «κρυφό ταλέντο» της κυβέρνησης. Φυσικά, η «ψυχούλα» του- για να δανειστεί κανείς μια από τις αγαπημένες προσφωνήσεις του- το ξέρει...
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 Ιουνίου ο Παυλόπουλος προσέφερε άλλη μια σημαντική υπηρεσία στον Καραμανλή- αν και όχι στη χώρα. Φαίνεται πως τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν προμαγειρεμένα. Λίγο σαν τα μισοβρασμένα ζυμαρικά σε κάποια ιταλικά εστιατόρια. Είναι τα μακαρόνια που είναι έτοιμα όχι να τα φας, αλλά να...τα σερβίρεις αφού τα ξαναπετάξεις για κάνα δίλεπτο στη χύτρα και τα καλύψεις με μια δυνατού χρώματος σάλτσα. Δεν είναι βέβαιο πως δεν θα κάτσουν στο στομάχι αυτού που θα τα φάει. Αλλά σάματι ο εστιάτορας θα πάει μαζί του το βράδυ στο κρεβάτι; Μετά τον λογαριασμό, η δυσπεψία είναι πρόβλημα του πελάτη.
Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ κατάφερε την Κυριακή το εξής απίθανο. Ο Καραμανλής βγήκε να μιλήσει ενώ στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών η ενσωμάτωση αποτελεσμάτων έφθανε στο 50%. Αξιοπρεπές ποσοστό σε σχετικά αξιοπρεπή ώρα. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Μόνο που η διαφορά ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. μόλις έφθανε τις δυόμισι μονάδες. Μετά τον βομβαρδισμό των έξιτ πολ στις επτά το απόγευμα, το δυόμισι φαινόταν λίγο σε ένα κοινό που είχε εθισθεί στην προσδοκία των έξι και βάλε μονάδων.
ΑΥΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ στον Καραμανλή να κάνει εφάμιλλη δήλωση, έστω και με κοκκινισμένα μάγουλα. Μετά ο Πρωθυπουργός μπορούσε να πάει για ύπνο. Η ελπίδα ήταν πως το ίδιο θα συνέβαινε και με τους τηλεθεατές. Η διαφορά πήρε την ανηφόρα και το πραγματικό αποτέλεσμα- τεσσάρα- άρχισε να διαγράφεται μετά τη μία το πρωί.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ στο πρώτο 50% αποτελεσμάτων να είσαι στο δύο και κάτι και στο δεύτερο 50% να είσαι στο τεσσεράμισι; Δεν πρόκειται για μυστήριο της στατιστικής. Απλώς ρίχνεις πρώτα τα αποτελέσματα από Μακεδονία, Λακωνία και Μεσσηνία και τρενάρεις την Αθήνα.
ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ κρατούν- το πολύ- τρεις μέρες. Η οφθαλμαπάτη που έστησε ο Προκόπης άντεξε μερικές ώρες. Δεν ήταν αρκετές για να κοροϊδέψουν οι της Ν.Δ. ούτε εαυτούς ούτε αλλήλους.
{ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ}
από τα ΝΕΑ
από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: