Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ξαναγίναμε οι καραγκιόζηδες της Ευρώπης

Το Στίγμα:  Για περάστε, δωρεάν παραστάσεις!!
Του Γιώργου Κράλογλου
Ακόμη και ο απατεώνας τραπεζοϋπάλληλος της Ελβετικής Τράπεζας που πούλησε τις λίστες φάνηκε «σοβαρότερος» από τους Έλληνες πολιτικούς που την προμηθεύτηκαν τσάμπα και από σπόντα. Που να φαντάζονταν μάλιστα ότι θα αποκάλυπτε, μεταξύ άλλων, πως στην Ελλάδα χρειάζονται 4 με 5 χρόνια μόνο για να την διαβάσουν. Για τους Γερμανούς, τους Γάλλους, του Άγγλους και τους Ισπανούς που επίσης αγόρασαν την λίστα των καταθετών τους ούτε λόγος. Χωρίς να πάρει κανείς χαμπάρι οι καταθέτες φοροφυγάδες πήραν, εντελώς ξαφνικά, μια επιστολή στα σπίτια τους που τους ζητούσαν να περάσουν από την Εφορία και αυτό ήταν όλο. Μάζεψαν τα λεφτά που έκλεψαν από το δημόσιο και έκρυψαν με κάθε τρόπο το ρεζιλίκι τους. Ούτε ανακοινώσεις. Ούτε δηλώσεις. Ούτε ονόματα. Ούτε ποιοι πλήρωσαν τι και πόσα.  Οι πάντα δεικτικοί Άγγλοι μάλιστα για να θολώσουν ακόμη περισσότερο τα νερά σερβίρισαν στην Ελλάδα και μια λίστα με τους «φτωχούς» Έλληνες αγοραστές πλούσιων ακινήτων στο Λονδίνο.  Οι δικοί μας όμως πολιτικοί «προστάτες» της ελληνικής δημοκρατίας και αξιοπρέπειας... κάνανε ολόκληρο τον λαό ρεζίλι δείχνοντας ότι αυτό που κυριαρχεί στην πολιτική μας ζωή είναι η νοοτροπία της λαμογιάς και της ψευτιάς. Επειδή δεν ξέρανε τι να κάνουμε με το υλικό που παρέλαβαν, τσάμπα από αυτούς που το πλήρωσαν, φρόντισαν να το χάσουν. Και μάλιστα με τις γνωστές ματσαραγκιές... όπως λέει και ο λαός.


Δώσαμε την λίστα σε ένα πρόσωπο που δηλώνει σήμερα ότι δεν είναι κομπιουτεράς... Και άρα επειδή είναι «ευλογημένη» η άγνοιά του, αφού δεν είναι κομπιουτεράς... μπορούμε να «αγιάσουμε» και την απώλεια του πρωτότυπου... Όσο για τους «κουτόφραγκους» την έχουμε βολέψει την κατάσταση αφού το 2008 όταν ήλθαν στην Αθήνα επιθεωρητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να δουν τι κάναμε τα κομπιούτερ που μας έστειλαν τσάμπα για να εκπαιδευτούν στα υπουργεία και να μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας με e-mail και όχι με το... σχετικόν έγγραφον... κατάλαβαν πολύ καλά τι συμβαίνει. Είδαν τα κομπιούτερ τους παροπλισμένα και στολισμένα με πετσετάκια και βαζάκια με λουλούδια... Και αυτό (όπως έλεγα και σε παλαιότερο σημείωμά μου για το θέμα) επειδή υψηλόβαθμα στελέχη υπουργείων δήλωναν μόνο υπάλληλοι και όχι κομπιουτεράδες...

Με αυτά και με τα άλλα στήθηκε η πρώτη παράσταση του έργου «Η λίστα του Καραγκιόζη».

Και σερβιρίστηκε ως θέμα στους «ιθαγενείς» της χώρας για να ξεχνάνε την πείνα και την ανεργία που τους προκάλεσαν οι ίδιοι πολιτικοί όταν νόμιζαν ότι είναι σύντροφοι και μπολσεβίκοι της Σοβιετίας.

Πήραμε όμως τα ρεζιλεμένα μας μούτρα και με ειδική μυστική αποστολή που θα ζήλευε και μίστερ Μποντ... παραλάβαμε δεύτερη λίστα πάλι από το ίδιο το πρόσωπο που μόνο δεν ξεκαρδίστηκε στα γέλια... Τουλάχιστον μπροστά μας.

Και τι την κάναμε την λίστα;

Ξεχάσαμε πάλι τις πιθανές κομπίνες που μπορεί να περιέχει. Ξεχάσαμε το ενδεχόμενο εντοπισμού μαύρου χρήματος ή ξέπλυμα χρήματος. Ξεχάσαμε να μαζέψουμε τους πιθανούς φόρους από καταθέτες. Ξεχάσαμε ακόμη και να δικαιώσουμε κάποιους που μπορεί να είναι απολύτως νόμιμοι και τυπικοί στις υποχρεώσεις τους... Και αρχίσαμε τις πολιτικές πονηριές με τις κάλπες και την δήθεν κάθαρση της πρώτης μπαγαποντιάς με την λίστα...

Εν τω μεταξύ οι «ιθαγενείς» τρώνε κάθε βράδυ στις ειδήσεις θέαμα χωρίς άρτο... και περιμένουν να τα βρουν οι μπαγαπόντηδες μεταξύ τους.

Περιμένουν να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του ο ΣΥΡΙΖΑ με την Νέα Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ με τους δικούς του. Ο ΣΥΡΙΖΑ με δεξιούς και αριστερούς... και πάει λέγοντας.

Το θέαμα βέβαια το παρακολουθούν και οι «κουτόφραγκοι» και οι δανειστές και η Τρόικα και οι πιθανοί επενδυτές που θα τους ζητήσουμε στην συνέχεια να μας πάρουν στα σοβαρά και να έλθουν στην Ελλάδα να κάνουν δουλειές.

Το καραγκιοζιλίκι σερβίρεται ακόμη σε όλους εκείνους που καλούμε και μέσα στην χώρα να βάλουν ένα χεράκι να σηκώσουμε την οικονομία.

Την «Λίστα του Καραγκιόζη» την βλέπουμε και όλοι εμείς τρώγοντας τον πασατέμπο... της δήθεν ανάκαμψης από το 2013...

Μα, και τα νούμερα να μας επιτρέπουν την αισιοδοξία ότι ξύνουμε τον πάτο και θα κάνουμε στροφή ποιος πιστεύει ότι δεν μας περιμένει κάποιο άλλο καραγκιοζιλίκι στην γωνία.

Ποιος πιστεύει ότι θα μας πάρουν στα σοβαρά ακόμη και οι δανειστές μας από την στιγμή που δηλώνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε αν το στικάκι είναι ηλεκτρονικός φάκελος ή... υπόθετο για κάθε χρήση.


Πηγή:http://www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: