Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Ο ΕΥΣΤΟΧΟΣ ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΗΣ ΞΑΝΑΕΓΡΑΨΕ

........................................................................................................................................................................
Δεν άκουγε από χρόνια τις φωνές που τα έλεγαν, άλλοτε πλαγίως κι άλλοτε κατά πρόσωπο και τώρα ήρθε μάλλον το πλήρωμα του χρόνου να πληρώσει την υπεροψία του.Το μόνο που μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία -και της το χρωστάει, γιατί τον τίμησε δυο φορές και με το παραπάνω- είναι να αποχωρήσει σεμνά, χωρίς υστερίες και εκδικητικότητες, φροντίζοντας να κάνει ότι μπορεί για τα τρέχοντα θέματα του Δήμου στο υπόλοιπο της θητείας του. Να δηλώσει από τώρα, σταθερά και κατηγορηματικά, ότι δεν προτίθεται να ξανακατέβει στις εκλογές και να αφήσει τον χώρο και την παράταξη να ηρεμήσει και να βρει τον δρόμο και την συνέχειά της. Αυτό αν το καταλάβει, μπορεί να περισώσει κάτι για την υστεροφημία του, αν τον ενδιαφέρει βέβαια. Αν νομίζει ότι μπορεί να συνεχίσει για μια τρίτη τετραετία, με την συνεργασία και του τελευταίου «πολιτικού του έρωτα» -του παρά φύσιν- τότε θα καταλάβει το λάθος του, αλλά δυστυχώς -όπως πάντα γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις- μετά τις εκλογές.


Ολόκληρο το κείμενο μετά ποιήματος στο http://ierissos.blogspot.com/
Εμείς κρατάμε αυτό για τον "παρά φύσιν πολιτικό έρωτα" υποθέτοντας ότι πρόκειται για τον "ήρωα" της προηγούμενης ανάρτησης του blog. Φίλε Ιερισιώτη αν κάνουμε λάθος διόρθωσέ μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ συνοδοιπόρε η αναφορά στον παρά φύσιν είναι για τον Τόλη μας. Τους ενώνει η υπόθεση Βατοπεδίου. Με τον άλλο ο έρωτας ναι μεν είναι παρά φύσιν αλλά είναι πιό παλαιός. Αν και, εδώ που τα λέμε το παρά φύσιν, γι αυτούς που μιλάμε, δεν έχει καμιά έννοια. Έννοια έχει μόνο για μας τους αφελείς.