Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ


Με λεωφορεία θα ξεκινήσουν αύριο για την Αθήνα οι ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου για να συμμετάσχουν και αυτοί στη συγκέντρωση, που ετοιμάζει το ΣΑΤΑ στο Σύνταγμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί, όσο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γ. Ραγκούσης, θα ενημερώνει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών.
Χιλιάδες ταξί από την επαρχία αναμένεται να μεταβούν στην Αθήνα, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που....
έχουν προαναγγείλει οι συνάδελφοί τους της Αθήνας την ώρα που ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης θα ενημερώνει τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα απελευθέρωσης του επαγγέλματος.
Παράλληλα, τα μέλη του κλάδου συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους και από το πρωί έχουν καταλάβει τα διόδια των Αφιδνών, της Ελευσίνας και των Μαλγάρων, σηκώνοντας τις μπάρες και αφήνοντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα, χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο. Περίπου στις 2 μετά το μεσημέρι οι αυτοκινητιστές στην Πάτρα συγκεντρώθηκαν, αρχικά, έξω από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με τα οχήματά τους προς τα διόδια του Ρίου και της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, όπου σήκωσαν τις μπάρες και αφήνουν τους οδηγούς να περνούν χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο. Στην Κέρκυρα, οι απεργοί κατέλαβαν τα εκδοτήρια των εισιτηρίων στο φρούριο του νησιού, ενώ στην Κρήτη κατέλαβαν τις εφορίες σε Ηράκλειο και Χανιά.
Εν τω μεταξύ, μετά την εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στις κατά τόπους εισαγγελίες, να σχηματίζονται δικογραφίες και να παραπέμπονται στο αυτόφωρο όσοι παρεμποδίζουν την κυκλοφορία, στο θέμα παρενέβη και ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος προτρέπει το δημόσιο θα καταθέσει αγωγές για διαφυγόντα κέρδη από τις καταλήψεις στα εκδοτήρια των διοδίων και των αρχαιολογικών χώρων, κατά των ιδιοκτητών ταξί, χρήματα τα οποία θα ζητηθούν από την Ομοσπονδία τους.
Απόφασή των ιδιοκτητών ταξί είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων, αλλά με πιο διακριτικό τρόπο, προκειμένου να αποφευχθούν ενέργειες, όπως κλείσιμο δρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων, για δύο βασικούς λόγους: Πρώτον, για να μη στοιχειοθετηθούν αδικήματα εναντίον τους, όπως η παρακώλυση συγκοινωνιών, μετά και τη σχετική ρητή εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και δεύτερον, για να μην έρθουν σε σύγκρουση με άλλες επαγγελματικές ομάδες, κυρίως στον τομέα του τουρισμού.
Μέτρο που θα οδηγήσει στην αύξηση του ανταγωνισμού, προς όφελος του καταναλωτή και στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αμέλια Τόρες την απελευθέρωση της αγοράς των ταξί στην Ελλάδα.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως είναι ένα μέτρο υπέρ της ανάπτυξης και συνεπώς θα πρέπει να προωθηθεί.
Μήνυμα Γ. Ραγκούση στους αυτοκινητιστές
Από την πλευρά του, ο υπουργός Γ. Ραγκούσης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», καλεί τους αυτοκινητιστές να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους και να προσέλθουν σε διάλογο επί της συνολικής πρότασης του υπουργείου. Όπως διαμηνύει ο κ. Ραγκούσης, όταν το υπουργείο γνωστοποιήσει τη συνολική πρόταση και τους κανόνες που θα διέπουν την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, θα δώσει στους ιδιοκτήτες «επαρκή χρόνο προκειμένου να επισημάνουν τα σημεία στα οποία συμφωνούν και τα σημεία στα οποία διαφωνούν». «Μέχρι τότε», ξεκαθαρίζει, «είναι παντελώς αδικαιολόγητη κάθε μορφή κινητοποίησης και μάλιστα με θύμα το κοινωνικό σύνολο και την τουριστική οικονομία».
«Η διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης τι σημαίνει; Αγοραπωλησίες αδειών με μαύρα χρήματα, άρα φοροδιαφυγή σε βάρος των πολιτών», υποστηρίζει σε άλλο σημείο του άρθρου του ο κ. Ραγκούσης και προσθέτει: «Τη στιγμή που η μεγάλη μάστιγα για την ελληνική οικονομία και τους πολίτες είναι η φοροδιαφυγή, το να μην ανοίξει το επάγγελμα σημαίνει ότι ρίχνουμε κι άλλο νερό στον μύλο της, στην πιο προκλητική και επιζήμια εκδοχή της: την παραοικονομία με την σφραγίδα του κράτους».
Ανεύθυνος παρατηρητής ο Πρωθυπουργός
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης εξαπέλυσε και πάλι πυρά κατά της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτήρισε ανεύθυνο παρατηρητή:
«Ενώ ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί να παριστάνει τον ανεύθυνο παρατηρητή, στο θέμα των «ταξί», οι κύριοι Ρέππας και Ραγκούσης συνεχίζουν την προσωπική τους βεντέτα, σε βάρος της Κοινωνίας και της Οικονομίας, υπονομεύοντας τη βαριά μας βιομηχανία, τον Τουρισμό. Ο κ. Ρέππας - με συνέντευξη του, χθες, στο «Βήμα της Κυριακής» - επιμένει στη ρύθμιση που είχε αποφασίσει, η οποία συνέδεε τον αριθμό των αδειών με τον πληθυσμό κάθε περιοχής. Αντίθετα, ο κ. Ραγκούσης - με συνέντευξη του, σήμερα, στα «Νέα» - αδειάζει, για μια ακόμη φορά, τον προκάτοχό του και ρίχνει λάδι στη φωτιά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ρυθμίσεις Ρέππα ευνοούν «αγοραπωλησίες αδειών με μαύρα χρήματα», τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία.
Μπροστά σε όλα αυτά, ο Πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση και να πει, επιτέλους, με ποιόν συμφωνεί: Με τον κ. Ραγκούση ή τον κ. Ρέππα; Γιατί δεν μπορεί να έχει δώσει την έγκρισή του στη ρύθμιση Ρέππα και ταυτόχρονα να συμφωνεί με τον κ. Ραγκούση, ο οποίος επιχειρεί να επιβάλει τα ακριβώς αντίθετα».
Καταλήγοντας επανέλαβε πως θέση της ΝΔ είναι η απελευθέρωση του επαγγέλματος με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
«Οι ταξιτζήδες καταβάλουν ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια για να χάσουν το δίκιο τους. Επιμένουν στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις να πηγαίνουν με "διπλή ταρίφα" εκεί που επιβάλλεται να πηγαίνουν με "μονή"» σχολίασε ο ΛΑΟΣ.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2023861

Δεν υπάρχουν σχόλια: